(foto) Premieră: Ediţia specială şi limitată McLaren 720S Le Mans

0

McLaren Automotive sărbătorește una dintre cele mai mari realizări personale din istoria motorsportului – victoria la cursa de 24 de ore de la Le Mans din prima încercare – cu o ediție specială a supercarului 720S Coupe. 

Seria este limitată la doar 50 de automobil disponibile la nivel mondial, dintre care 16 doar în Europa!

1995 Le Mans 24 hours. Le Mans, France. 17th – 18th June 1995. J.J. Lehto / Yannick Dalmas / Masanori Sekiya (McLaren F1 GTR), 1st position, action. World Copyright: LAT Photographic Ref: 95 LM a

Modelul 720S Le Mans a fost creat pentru a marca un sfert de secol de când McLaren F1 GTR #59 a câștigat cursa renumită de anduranță. Condusă pe rând de piloţii JJ Lehto, Yannick Dalmas şi Masanori Sekiya, mașina a văzut steagul cu carouri în ziua de 18 iunie 1995. Alte trei exemplare F1 GTR au finisat în top 5.

Ducând 720S la un nou nivel de exclusivitate, fiecare dintre automobilele din ediția Le Mans poartă o plăcuță dedicată cu un logo “McLaren 25 Anniversary Le Mans”. VIN-ul fiecărei mașini va începe cu numărul 298, în recunoașterea numărului de ture completate de maşina câștigătoare a cursei, cu unul mai mult decât cel mai apropiat rival.

Clienții interesați în acest automobil vor avea de alege între o combinație de culori exterioare și interioare diferite, însă oferind standard un portofoliu de caracteristici unice:

 • Alegerea a două teme de vopsea exterioară – McLaren Orange sau Sarthe Gray.
 • Latura corpului vopsit cu Ueno Grey în partea inferioară, bara de protecție spate și bara de protecție frontală în partea sa de jos.
 • Sigla “McLaren 25 Anniversary Le Mans” pe panoul lateral al caroseriei.
 • O priză de aer pe acoperiș finisată în negru lucios şi geamuri posterioare din policarbonat.
 • Prize de aer din fibră de carbon pe aripi.
 • Jante LM unice cu cinci spițe, care fac referire la cele purtate de F1 GTR #59 și sunt gravate cu inscripția “Le Mans”.
 • Etriere de frână de culoare aurie.
 • Componente ale corpului finisate în negru lucios pentru contrast.
 • Alegerea a două teme interioare negre din Alcantara, personalizate , cu accente în McLaren Orange sau Dove Gray.
 • Scaune de curse din fibră de carbon.
 • Tetiere brodate cu logoul “McLaren 25 anniversary Le Mans”.
 • Marcajul volanului de la ora 12, legat de culoarea accentului interior.
 • Plăcuţă dedicată cu logoul “McLaren 25 anniversary Le Mans”.
 • Covorașe cu logoul “McLaren 25 anniversary Le Mans”.

Proprietarii de 720S Le Mans vor putea experimenta performanța uimitoare oferită de motorul M840T de 4.0 litri care produce 720 CP. Maşina va putea face 0-100 de km/h în 2.9 secunde, 0-200 km/h în 7.8 secunde şi să ruleze cu până la 341 km/h. O structură centrală Monocage II din fibră de carbon și un sistem de suspensie Proactive Chassis Control II contribuie la asigurarea faptului că 720S este cea mai ușoară mașină din clasa sa, cu o capacitate dinamică de neegalat.

În comun cu fiecare McLaren 720S, pentru şi mai multă personalizare, este oferită o gamă largă de specificații opționale, tratamentele MSO Defined și MSO Bespoke fiind disponibile şi pentru cerințele proprietarilor. Se poate specifica o serie de componente din fibră de carbon cu textură vizuală lucioasă precum: difuzorul, fețele exterioare ale ușilor, podul aero din spate, priza de aer de pe acoperiș și capacul care acoperă motorului, prizele de aer de pe capotă, corpurile oglinzilor retrovizoare, prizele de aer din aripile spate, splitter-ul frontal, etc.

Pentru a îmbunătăți și mai mult conexiunea cu motorsport și pentru utilizarea mai corespunzătoare pe circuite, în habitaclu se pot monta la alegere un set de bare de protecţie din titan şi centuri de siguranţă în şase puncte din gama MSO Defined. De asemenea, sunt disponibile prize de aer din fibră de carbon şi cu finisaj satinat, padele de schimbare manuală a treptelor mai mari şi decoraţiuni extinse în zona pragurilor.

Noul McLaren 720S Le Mans este disponibil de cumpărat acum, având un preţ de start de 254.500 de lire sterline. Livrările vor demara din septembrie 2020.

Amintim pe scurt şi caracteristicile legendarului McLaren F1 GTR:

 • Motor: V12 de 6.064 cm3, 60 de grade
 • Transmisie: cutie de viteze de tip “straight-cut” cu şase trepte şi diferenţial cu alunecare limitată
 • Putere şi cuplu: 608 CP/714.5 Nm la 4.500 rpm
 • Viteză maximă: 330 km/h
 • Greutate: 1.050 kg
 • Corp: șasiu monococ din fibră de carbon cu panouri de caroserie compozite din fibră de carbon
 • Suspensie: complet din aluminiu cu câte două braţe pe toate roţile
 • Roți: 18×10.8 inci pe faţă, 18×13 inci pe spate
 • Frâne: discuri din fibră de carbon de 380/355 mm faţă/spate, etriere monobloc din aluminiu cu câte 4 pistoane

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi:

https://autoblog.md/foto-mclaren-special-operations-a-restaurat-complet-supercarul-f1-in-caroserie-063-in-18-luni/

https://autoblog.md/video-mso-a-facut-la-comanda-un-unic-mclaren-675lt-in-stilul-lui-f1-gtr-longtail/

https://autoblog.md/foto-modificat-in-3-ani-acest-unic-mclaren-p1-gtr-comemoreaza-prima-victorie-in-f1-a-lui-ayrton-senna/

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

https://abangsongan.desa.id/https://abuan.desa.id/https://banua.desa.id/https://baturselatan.desa.id/https://baturtengah.desa.id/https://baturutara.desa.id/https://bayunggede.desa.id/https://belandingan.desa.id/https://belanga.desa.id/https://belantih.desa.id/https://buahan.desa.id/https://bunutin-kintamani.desa.id/https://catur.desa.id/https://daup.desa.id/https://dausa.desa.id/https://demulih.desa.id/https://gunungbau.desa.id/https://katung.desa.id/https://kedisan.desa.id/https://kintamani.desa.id/https://lembean.desa.id/https://manikliyu.desa.id/https://pengejaran-kintamani.desa.id/https://pengiangan.desa.id/https://pinggan.desa.id/https://satra-kintamani.desa.id/https://sekaan.desa.id/https://sekardadi.desa.id/https://selulung.desa.id/https://siakin.desa.id/https://songana.desa.id/https://songanb.desa.id/https://subaya.desa.id/https://suter.desa.id/https://terunyan.desa.id/https://ulian.desa.id/https://undisan.desa.id/