(video) CES 2022: BMW – primul brand care aduce arta digitală în automobile

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În cadrul Consumer Electronics Show (CES), BMW a mai prezentat Digital Art Mode şi a devenit primul producător care aduce arta digitală în automobile. Cao Fei, artistă multimedia chineză cu recunoaștere internațională, a creat Digital Art Mode în anul celei de-a 50-a aniversări a angajamentului cultural al BMW.

Desfăşurat la Las Vegas în perioada 5-8 ianuarie 2022, CES va fi primul eveniment care va prezenta Digital Art Mode în interiorul unui nou BMW iX M60.

Digital Art Mode face parte din noile My Modes: momentele lor unice îmbunătăţesc experienţa de condus a BMW, creând o sinergie între funcţiile automobilului şi designul interior al acestuia. În funcţie de situaţia de condus şi de starea generală de spirit, o experienţă completă de utilizator, ce include atât un nivel funcţional, cât şi unul emoţional, poate fi creată prin atingerea unui buton sau prin control vocal. În acest contextul, funcții precum răspunsul accelerației şi asistarea direcţiei, iluminarea şi sunetul, precum şi schema de culori şi grafica ecranului central curbat BMW sunt sincronizate!

O evoluție importantă a angajamentului cultural BMW: după 50 de ani şi sute de cooperări internaţionale, BMW va integra acum arta în automobilele sale. Noul Digital Art Mode oferă conducătorilor o opţiune suplimentară de a-şi personaliza experienţa de condus în şi de a se bucura de cultură în mobilitatea cotidiană.

Digital Art Mode este rezultatul unui proces intens de colaborare dintre BMW Group Design şi artista multimedia chineză Cao Fei, a cărei artă creează momente captivante, fascinante şi senzuale. În 2017, Cao Fei a proiectat cel de-al 18-lea BMW Art Car folosind M6 GT3, primul de acest gen din istoria acestei colecţii unice de opere de artă mobile care a fost în întregime digital. Acum, odată cu această primă încorporare a artei digitale într-un automobil, Cao Fei şi BMW Group fac următorul pas împreună.

Pentru prima dată, Digital Art Mode poate fi experimentat în noul BMW iX M60 la CES din acest an. Soluția va fi disponibilă pentru alte automobile BMW în 2022. Modelele selectate vor fi disponibile cu Digital Art Mode ca o dotare opţională personalizată configurată direct din fabrică, în timp ce altele pot fi echipate retrofit prin intermediul actualizărilor software de la distanţă integrate în interfaţa de utilizator.

Lucrarea de artă, care va fi prezentată pe ecranul central curbat BMW şi care este creată de Cao Fei, vorbeşte despre schimbarea continuă a unei lumi globalizate şi interconectate şi poartă numele “Quantum Garden”. Galaxii de spaţii vizuale pline cu puncte, fascicule luminoase şi nebuloase se deplasează în mod constant înainte şi înapoi cu viteze diferite, în timp ce cresc şi se micşorează continuu. Ele exprimă legăturile în mare parte invizibile, dar continue, care conectează oameni, grupuri şi sisteme care se influenţează unele pe altele chiar şi la distanţe mari şi, făcând acest lucru, modifică şi mediul înconjurător.

În opera sa de artă – produsă special pentru Digital Art Mode -, Cao Fei combină reflecţiile sale asupra acestor conexiuni şi corelaţii globale cu căutarea unei forme de colaborare a ceea ce în culturile asiatice este adesea descris ca fiind armonia perfectă a umanităţii şi a naturii. 

„Dorinţa de conectare este omniprezentă. Este vorba despre modul în care putem face sinergie cu lumea, să trăim cu natura şi să ne reînnoim energia.

2017 a fost un an spectaculos, o perioadă în care omenirea a îmbrăţişat apariţia inteligenţei artificiale. În acest timp, am folosit augmented reality pentru a crea cel de-al 18-lea BMW Art Car, o maşină cu o aură proprie, îmbunătăţită de noile tehnologii.

2021 a fost un an dificil şi special. În timp ce umanitatea era blocată şi neputincioasă, lumea s-a mutat cu hotărâre în metavers, epoca imersiunii virtuale. Acesta este chiar momentul în care am fost invitată din nou să particip la revoluţionarul Digital Art Mode al BMW.

Lucrarea mea Quantum Garden îi oferă conducătorului BMW şansa de a experimenta peisajele digitale în continuă schimbare ale unui univers cu mai multe faţete într-o lume a ecranului, în care poezia abstractă şi pixelii senzoriali se intersectează. Reţeaua sa de spectre deschise ne conectează inimile la chemarea bunăvoinţei din adâncurile universului.”

Digital Art Mode a fost creat în anul aniversar al angajamentului cultural BMW Group. De 50 de ani, BMW şi-a asumat responsabilitatea socială în lumea culturii prin parteneriatele şi iniţiativele sale. Procedând astfel, sute de cooperări pe termen lung au devenit o parte integrantă a dezvoltării durabile sociale a companiei. Multe dintre proiectele sale au început să exploreze potenţialul inerent digitalizării pentru a extinde sfera angajamentului cultural al BMW, pentru a dezvolta noi forme de expresie artistică şi pentru a ajunge la noi audienţe.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata