(video) CES 2023: Mercedes anunţă formarea propriei reţele de staţii de încărcare pentru maşini electrice

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Grupul auto german Mercedes-Benz a anunţat că este dispus să investească miliarde de euro pentru a construi până în 2030 aproximativ 10.000 staţii rapide de încărcare a vehiculelor electrice în Europa, America de Nord şi China.

Anul acesta vor începe lucrările de construcţii în America de Nord, având ca obiectiv 2.500 puncte de încărcare în 400 de locaţii din SUA şi Canada, până în 2027, a informat producătorul auto la CES – principalul târg anual pentru tehnologii şi electronice de larg consum – care s-a desfăşurat în Las Vegas.

Mercedes va împărţi peste un miliard de euro din investiţiile necesare până în 2030 în America de Nord cu MN8 Energy, un producător de energie regenerabilă şi operator de baterii de stocare. De asemenea, va fi încheiat un parteneriat între Mercedes şi compania ChargePoint, care are o reţea de puncte de încărcare, pentru expertiză tehnologică.

Sunt în derulare discuţii cu potenţiali parteneri pentru o reţea de puncte de încărcare în Europa şi China. Scopul este de a avea rețeaua completă înainte de sfârșitul deceniului, când Mercedes-Benz intenționează să devină complet electric oriunde condițiile pieței o permit.

Centrele de încărcare vor fi amplasate în orașe cheie și centre urbane ale populației, aproape de arterele majore, de destinații convenabile de vânzare cu amănuntul și de servicii, inclusiv locațiile de dealeri Mercedes-Benz participante.

În funcție de regiune și locație, hub-urile vor oferi 4 până la 12 și, în cele din urmă, până la 30 de încărcătoare de mare putere (HPC), care vor pompa energie cu până la 350 kW. Gestionarea inteligentă a încărcării va permite fiecărui vehicul să se încarce la capacitatea sa maximă, menținând timpii de așteptare la un minimum absolut. Dispunerea optimizată a stației va asigura mult spațiu în jurul vehiculului, precum și încărcare nestingherită din ambele părți. Acolo unde este posibil, punctele de încărcare vor fi acoperite pentru protecție împotriva intemperiilor.

Locațiile și împrejurimile hub-urilor de încărcare Mercedes-Benz vor fi selectate cu atenție, având în vedere nevoile mai largi ale clienților. Prin urmare, cea mai bună experiență de încărcare posibilă va veni cu punctele de alimentare și grupurile sanitare situate în apropiere. Facilitățile vor fi, de asemenea, echipate cu camere de supraveghere și alte măsuri pentru a oferi un mediu de încărcare sigur și securizat. Vor fi, de asemenea, echipate cu sisteme fotovoltaice pentru a furniza energie electrică pentru iluminat și supraveghere video, de exemplu.

Conform datelor din iulie 2022, în Statele Unite există aproximativ 140.000 puncte de încărcare publice pentru vehiculele electrice, în condiţiile în care consumatorii din întreaga lume sunt descurajaţi să achiziţioneze modele electrice din cauza infrastructurii deficitare de încărcare.

În Europa, unde Mercedes-Benz, Volkswagen, BMW, Ford şi Hyundai au înființat IONITY, dedicată infrastructurii pentru vehiculele electrice, erau aproximativ 375.000 staţii rapide de încărcare disponibile la finalul lui 2021, conform unui studiu al McKinsey. Pentru a face faţă așteptatei creşteri a cererii, regiunea are nevoie de cel puţin 3.4 milioane staţii de încărcare până în 2030.

Înființarea rețelei de încărcare de mare putere Mercedes-Benz marchează o extindere a ofertelor de încărcare existente. Prin Mercedes me Charge, compania oferă deja clienților săi acces la aproximativ un milion de puncte de încărcare din întreaga lume, inclusiv rețeaua pan-europeană de încărcare rapidă IONITY.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/