(video) Un tânăr riscă până la patru ani de închisoare pentru că a furat caroseria goală a unei maşini din municipiul Chişinău

Un tânăr în vârstă de 26 de ani a fost reținut de ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Botanica pentru sustragerea caroseriei unui automobil marca Rover.

Aceasta a dispărut încă din noaptea zilei de 8 ianuarie dintr-o locaţie de pe strada Ion Creangă a comunei Dobrogea din municipiul Chişinău. Bărbatul care a sesizat poliţia dimineaţa a estimat prejudiciul la 4.000 de lei.

Pe caz a fost dispusă pornirea unei cauze penale în baza art. 186 “Furt” din Codul Penal. În urma măsurilor speciale de investigație și urmărire penală, făptașul în comiterea infracțiunii a fost reținut și escortat la inspectorat. Acesta și-a recunoscut vina și a predat bunul sustras, care a fost întors proprietarului.

Este de menționat că acesta nu este la prima abatere, fiind judecat anterior pentru infracțiuni analogice. Pentru fapta comisă, conform legislației în vigoare, tânărul riscă amendă în mărime de până la 67.500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de până la 240 ore sau cu închisoare pe un termen de până la 4 ani.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-aveti-o-masina-veche-si-o-tineti-parcata-prin-curti-sau-pe-strazi-din-chisinau-vedeti-sa-nu-vi-se-intample-asta/

Cmentariile sunt închise