(video) CES 2024: Premieră mondială – Honda 0 Series vine să spună „punct şi de la capăt”

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Honda a venit la expoziția CES 2024 pentru a anunța că face un restart afacerii cu mașini electrice. Honda 0 Series, o nouă serie globală de vehicule electrice, va fi lansată începând cu 2026. Două concepte prezintă viziunea mărcii din viitorul apropiat.

În 2026, Honda va introduce un model de producție bazat pe conceptul Saloon în America de Nord, iar ulterior în Japonia, Asia, Europa, Africa, Orientul Mijlociu și America de Sud!

În context, un nou logo Honda, ușor modificat, va fi folosit exclusiv pentru modelele electrice next gen.

Honda a dezvăluit două concepte electrificate la CES 2024, numite Saloon și Space-Hub. Ambele modele au fost dezvoltate folosind o nouă abordare inginerească și de electrificare, care va debuta odată cu introducerea Honda 0 Series.

„Ne-am întors la elementele de bază și am formulat Honda 0 Series cu un design pentru noua eră. O proporție îndrăzneață și pură, care de la prima vedere este copleșitor diferită de alte vehicule electrice pentru a evoca o nouă perspectivă pentru oameni.”

Shinji Aoyama, EVP global al Honda

Despre conceptul Saloon aflăm că este modelul flagship al Honda 0 Series. Utilizează o nouă platformă dedicată pentru vehicule electrice (subțire, care creează o podea joasă pentru performanță aerodinamică) şi oferă conceptul de ambalare Honda „M/M” (man maximum/machine minimum), având un design exterior scund şi lat, combinat cu un interior surprinzător de spațios. Materialele durabile sunt utilizate la exterior și interior.

În habitaclu, panoul de instrumente dispune de o interfață om-mașină (HMI) care permite operațiuni simple și intuitive. Cu o vizibilitate excelentă și o poziție de condus sportivă, Saloon promite să ofere o experiență de neegalat care conectează cu adevărat șoferul cu vehiculul.

Pe lângă noul design exterior și interior, Saloon lansează, de asemenea, progrese ale noilor sisteme de management a direcției și controlului mișcării. Folosind deceniile de expertiză a companiei în robotică, Saloon dispune de control a posturii care îl va ajuta pe șofer într-o varietate de situații de conducere pentru a realiza „bucuria de a conduce” în era EV.

Despre Space-Hub aflăm doar că a fost dezvoltat sub tema „augmenting people’s daily lives”. Realizând o cabină spațioasă și o vizibilitate excelentă bazată pe abordarea de dezvoltare „Thin, Light and Wise”, Space-Hub oferă un spațiu flexibil care găzduiește imediat o varietate de pasageri și devine un „hub” care conectează oamenii între ei și lumea de afară.

Actualul logo-emblemă „H” are o istorie lungă, datând din 1981. Pentru următoarea generație de vehicule electrice, Honda a proiectat un nou „H” care să exprime hotărârea companiei de a trece printr-un proces istoric de transformare, precum și capacitatea de a urmări în mod constant noi provocări și progrese. Această nouă expresie de design, care simbolizează două mâini întinse, reprezintă angajamentul Honda de a extinde posibilitățile de mobilitate și de a continua să satisfacă nevoile clienților săi. Noul logo-emblemă fără o ramă va fi aplicat pe viitoarele modele Honda EV, inclusiv pe Honda 0 Series.

Printre altele, mai aflăm că Honda 0 Series va introduce noi progrese în design, conducere automată, tehnologii conectate, performanță și eficiență a bateriei:

  • Modelele de producție vor prezenta un design creat în baza noii filozofii „The Art of Resonance”. Aceasta urmărește utilizarea de materiale durabile și evocarea emoției prin design.
  • Modelele de producție din serie vor avea un ADAS (sistem avansat de asistență pentru șofer) care utilizează tehnologiile găsite în suita Honda SENSING Elite, care a fost implementată pentru prima dată în 2021 pe Honda Legend în Japonia.
    • În plus, în a doua jumătate a anilor 2020, modelele Honda 0 Series vor fi echipate cu următoarea generație de caracteristici AD (conducere automată). Un astfel de sistem va fi disponibil și pentru modele EV mai accesibile.
    • Următoarea generație de sistem AD este dezvoltată pe baza conceptului de siguranță „centrat pe om” al Honda. Acesta va include tehnologii avansate de inteligență artificială, de detectare, recunoaștere și monitorizare a șoferului pentru a realiza predicții de risc mai asemănătoare oamenilor, naturale și de înaltă precizie, făcând posibilă oferirea de funcții AD pe care oamenii le pot simți că sunt sigure și de încredere. Acest sistem AD avansat va extinde aplicarea unor funcții hands-off pentru utilizare atât pe autostrăzi, cât și pe străzi obișnuite.
  • Honda dezvoltă un sistem de operare original pentru modelele Honda 0 Series. Folosind AI și datele șoferului, vehiculul va afla preferințele utilizatorului, precum și comportamentele și tendințele în timpul conducerii, permițând vehiculului să facă sugestii pentru a îmbunătăți experiența de proprietate. 
    • În plus, vehiculul va oferi informații despre zonele înconjurătoare și îndrumări suplimentare pe traseu pentru „ultima milă” până la destinație, pentru a ajuta utilizatorii după ce sosesc și părăsesc vehiculul. 
    • Vehiculul va continua să ofere o valoare nouă, deoarece înțelege mai bine comportamentul utilizatorului. Cu cât mai mulți oameni își folosesc vehiculul, cu atât experiența de proprietar devine mai plină de satisfacții, contribuind la „distracția de a fi conectat”.
  • Honda va utiliza tehnologii exclusive de electrificare și performanță pentru a oferi o experiență de conducere sportivă. Având ani de experiență în sporturile cu motor, inclusiv în Formula 1, modelele vor dispune de tehnologii aerodinamice avansate care vor aduce un nou nivel de performanță pentru vehiculele electrificate.
  • Bazat pe decenii de experiență în dezvoltarea vehiculelor hibride și a altor produse electrificate, Honda se concentrează pe dezvoltarea vehiculelor electrice extrem de eficiente. Modelele Honda 0 Series vor dispune de așa-numite e-Axles (un sistem care constă dintr-un motor, un invertor și o cutie de viteze și transformă energia electrică în forță motrice) care vor permite o putere și eficiență excelente, împreună cu un ambalaj ușor. 
  • Modelele Honda 0 Series vor dispune de o baterie de înaltă densitate care va oferi o autonomie decentă dintr-un ambalaj compact. Pentru a răspunde preocupărilor legate de „timpul de încărcare” și „degradarea bateriei”, modelele vor oferi încărcare fără stres și performanță a bateriei care minimizează degradarea în timp. 
    • Pentru modelele Honda 0 Series lansate la sfârșitul deceniului, încărcarea rapidă de la 15% la 80% din capacitatea bateriei va fi scurtată la aproximativ 10-15 minute. 
    • Între timp, prin aplicarea tehnologiei de control a sistemului bateriei, Honda urmărește să minimizeze degradarea capacității bateriei la mai puțin de 10% după 10 ani de utilizare.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise