(video) Chinezii de la SAIC sunt gata să facă o casă pe roţi cu două etaje, ascensor şi balcon

Concernul chinez SAIC a transformat microbuzul Maxus V90, probabil, într-una dintre cele mai avansate din punct de vedere tehnologic case pe roţi de pe planetă! Vehiculul se poate extinde pe lăţime şi înălţime, este dotat cu un ascensor şi chiar cu un balcon! 

Până în prezent, însă, acest SAIC Maxus Life Home V90 Villa Edition există doar în calitate de prototip demo, iar imaginile ataşate sunt virtuale, deşi compania și-a anunțat disponibilitatea de a construi o versiune funcțională, de serie, la un preţ de aproximativ 345.000 de euro!

Casa pe roţi din imagini a fost dotată cu o construcţie care are secţiuni retractabile pe fiecare parte, soluţie care de ceva vreme se foloseşte pe autobuze făcute la comandă. Suprafața modulului rezidențial principal, în cea mai extinsă formă, ajunge la 20 de metri pătrați.

La primul nivel sunt organizate o cameră de zi și o zonă de bucătărie, separate de un bar. În sufragerie există o canapea sub forma literei L, iar bucătăria include şi un aragaz, un cuptor, o chiuvetă și un frigider. De asemenea, spațiul de locuit are un sistem multimedia cu un ecran generos, proiector şi difuzoare audio.

Dar atracţia principală constituie etajul al doilea. Partea superioară a acoperișului poate fi extinsă în sus, la apăsarea unui buton, pentru a forma un altă cameră cu ferestre mari panoramice, a căror transparență este reglabilă! La etajul al doilea se poate organiza fie o sală de băut ceai, fie o zonă pentru practicarea de yoga sau un oficiu. Spre deosebire de primul etaj, suprafaţa celui superior este de maxim 12.4 metri pătraţi.

Prin extinderea acoperișului, proprietarul unei astfel de maşini primește la dispoziţie și un balcon, care se formează direct deasupra cabinei în care se află şoferul. În același timp, este de notat că pentru o economie de spaţiu la al doilea etaj nu se ajunge prin scări, ci printr-un ascensor compact!

Iar locurile de dormit se prevăd în spaţiul dintre tavanul primului etaj şi podeaua celui de-al doilea. Acest “strat” are geamuri proprii care se află, din nou, peste cabina şoferului.

Cu ce ​​tip de motor este echipată această rulotă nu se menţionează. SAIC Maxus V90 este vândut în China cu mai multe opțiuni de ampatament (de la 3.000 la 3.760 mm), iar sub capotă se află un diesel de 2.0 litri fără alternativă. Dezvoltă fie 148 CP și 375 Nm, fie 161 CP şi 375 Nm, cuplat la o cutie mecanică sau automată cu șase trepte. Modelul nu prevede un sistem de tracţiune integrală.

Poţi vedea alte case pe roţi interesante despre care am scris anterior AICI.

Cmentariile sunt închise