(video) Cu noul Zeekr 001 s-au înregistrat două recorduri mondiale certificate de Guinness

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Marca chineză Zeekr, cea de sub aripa holdingului Geely, anunţă că modelul său 001 a reușit să stabilească două recorduri mondiale care au fost înregistrate în Cartea Recordurilor Guinness. Cu modelul electric s-a realizat cel mai rapid derapaj și cel mai rapid slalom. Ambele performanţe au fost înregistrate pe circuitul CATARC din China încă în iunie, însă anunţul a venit acum câteva ore.

Amintim că Zeekr 001 poate fi echipat cu până la două motoare electrice, care oferă AWD şi 544 CP/768 Nm. Modelul accelerează de la 0 la 100 de km/h în 3.8 secunde, iar viteza maximă poate depăşi 200 km/h. Bateria poate fi de 86 sau 100 kWh (suportă încărcare rapidă cu până la 360 kW), iar autonomia versiunii cu un singur motor se poate ridica până la 712 km în ciclul de măsurare învechit NEDC.

Primul record stabilit de o mașină electrică a fost un drift realizat cu mare viteză. Condițiile au fost să se atingă o viteză maximă de peste 160 km/h pe o distanță foarte scurtă şi să se mențină unghiul derapajului mai mare de 30 de grade pe toată distanța de 50 de metri a derapajului. În timpul exercițiului, modelul a reușit să accelereze până la 207,966 km/h, iar unghiul a variat între 31.3 şi 35.9 grade.

În plus, Zeekr 001 s-a dovedit a fi cea mai rapidă mașină electrică în slalom. În acest exercițiu a trebuit să se deplaseze şerpuit printre 50 de conuri, amenajate la aceeași distanță de 15.2 metri unul faţă de celălalt, fără ca niciunul să fie dat jos, în nu mai mult de 60 de secunde. Modelul a făcut față provocării în 49,05 secunde fără să lovească niciunul dintre ele.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/