(video) Poliţia tuning-ului din Germania s-a ales cu o nouă maşină – un BMW M850i de la AC Schnitzer

Atelierul AC Schnitzer a fost ales pentru a pregăti o maşină de poliţie care să se implice în campania locală de promovare a tuning-ului cu respectarea tuturor normelor de siguranţă. Automobilul din acest an este un BMW M850i xDrive Coupe modificat nu numai printr-o livrea, o staţie radio şi un girofar pe acoperiş.

Motorul său V8 twin-turbo de 4.4 litri a fost făcut să genereze 620 CP şi 840 Nm de cuplu în locul celor 530 CP şi 750 Nm din fabrică. Asta înseamnă că modelul s-a apropiat semnificativ de mult de puterea oferită de versiunea M8 Competition cu 625 CP, pe care am avut deosebita ocazie să o testăm pe autostrăzile germane. Cu noile forţe poate face 0-100 km/h în 3.2 secunde, exact cât se declară pentru M8 Competition.

Suspensia automobilului a fost resetată prin nişte arcuri custom, prin intermediul cărora garda la sol a fost redusă cu aproximativ 30 mm pe puntea din faţă şi cu alţi 25 mm pe cea din spate. Iar pentru o mai mare aerodinamică s-a instalat un bodykit diferit care cuprinde un spoiler, difuzor, splitter, aplicaţii pe pragurile laterale, aripioare şi altele, toate confecţionate din fibră de carbon.

Jantele AC3 optimizate din punct de vedere a greutăţii măsoară 21 de inci şi sunt în anvelope Hankook Ventus S1 evo 3 de mărimi 255/30 ZR21 şi 295/25 ZR21. Eşapamentul custom din oţel inoxidabil are terminaţii acoperite cu fibră de carbon. Iar în habitaclu s-a optat pentru folosirea mai multor inserţii din aluminiu.

După cum am specificat, maşina a fost construită ca parte a programului social Tune it! Safe!, introdus în Germania din 2005! Programul, care este implementat de ateliere de tuning renumite (AC Schnitzer participă pentru a şasea oară), cu sprijinul producătorului de anvelope premium Hankook, Ministerului Transporturilor local, Asociației tunerilor auto (VDAT) și altor parteneri, încurajează șoferii să utilizeze numai piese de schimb de înaltă calitate – acest lucru se aplică şi tuning-ului. Se crede, în general, că modificările făcute în garaj sau în vreun subsol necertificat au un potențial ridicat de reducere a siguranței rutiere.

Anul trecut poliţiştii germani au circulat cu asta:

https://autoblog.md/video-unul-din-cele-50-de-abt-audi-rs4-r-a-ajuns-temporar-in-garajul-politiei-germane/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/