(video) IAA Mobility 2023: Premieră europeană – Noul smart #3

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Marca auto smart a ales IAA Mobility 2023 din München pentru a marca aniversarea a 25 de ani de când produce automobile. Alături de această aniversare, brandul a marcat premiera europeană a noului model #3!

Amintim că marca a fost fondată în 1994 de către Micro Compact Car AG (MCC), o întreprindere mixtă formată de căte SMH și Daimler-Benz. MCC a devenit o subsidiară deținută în totalitate de Daimler-Benz în 1998, iar ulterior a fost redenumită în MCC smart GmbH, apoi în smart GmbH. 

smart GmbH a fost apoi absorbită de DaimlerChrysler (mai târziu redenumită în Daimler AG) în 2006, făcând smart o marcă în cadrul diviziei Mercedes-Benz Cars. Iar din 2019 Smart Automobile Co., Ltd. este întreprindere mixtă înființată de Mercedes-Benz AG și Zhejiang Geely Holding Group, având drept scop producerea de mașini cu insigne smart în China pentru a fi comercializate la nivel global.

Caracteristici cheie:

  • Noul model este un crossover electric cu o caroserie sportivă în stil coupe, curbe atletice și un „nas de rechin” accentuat puternic. Grila în formă de A lată și farurile subțiri full LED completează vederea frontală. Spatele este accentuat de un spoiler izbitor. De asemenea, roțile mari se îmbină armonios în aspectul sportiv, iar versiunea BRABUS vine cu jante de 20 inchi.
  • Cu o lungime de 4.4 metri și o lățime de 1.8 metri, mașina combină un exterior elegant de coupe cu un interior confortabil și încăpător. Un alt punct culminant al designului este acoperișul panoramic halo. Ediția specială 25th Anniversary are chiar un acoperiș panoramic galaxy cu elemente LED. Interiorul dispune de scaune elegante cu tapițerie din piele duo și tetiere integrate.
  • La alegere vor fi echipările/versiunile Pro+, Premium, 25th Anniversary Edition şi BRABUS.
  • Aspectul sportiv se reflectă și într-o performanță impresionantă:
    • Motorizarea de bază propune 272 CP/315 Nm dintr-un singur motor electric pentru un sprint 0-100 km/h în 5.8 secunde şi 180 km/h viteză maximă.
    • Motorizarea superioară disponibilă doar pentru versiunea BRABUS oferă două electromotoare şi AWD cu un total de 428 CP/543 Nm pentru 0-100 km/h în 3.7 secunde.
    • Singura baterie disponibilă este de tip NMC şi are o capacitate de 66 kWh. În funcţie de echipare/versiune, autonomia maximă se ridică la 455 km (WLTP). Poate fi încărcată rapid cu până la 150 kW (10-80% în aproape 30 de minute).
  • Sistemul optimizat de suspensie și ampatamentul de 2.785 mm, combinate cu o caroserie foarte aerodinamică (un coeficient de rezistență de doar 0.27 Cd), permit o experiență de condus dinamică. 
  • În plus, noul model vine cu o varietate de sisteme de asistență la conducere, toate standard, cum ar fi un asistent de autostradă (HWA) și asistență automată la parcare (APA). De asemenea, standard sunt şapte airbaguri.
  • Ediţia limitată aniversară combină un aspect deosebit unic și exclusiv (exterior alb cu accente roşii şi interior cu scaune alb-negru) cu o serie de caracteristici din echiparea Premium și elemente de design de la versiunea BRABUS, o autonomie de 455 km, încărcare AC de 22 kW și un sistem de infotainment pe un monitor central de 12.8 inchi, un panou de bord de 9.2 inchi și un head-up display de 10.25 inchi, precum și un sistem audio Beats cu 13 difuzoare.
  • Ca de obicei, versiunea BRABUS ia o direcție mai sportivă, oferind jante mai mari, pedale sportive, etriere de frână roşii, bare de protecţie modificate, un sunet specific redat în timpul acceleraţiilor, scaune ventilate, etc.

Noul smart #3 va fi disponibil pentru clienții din Germania la sfârșitul acestui an. Alte piețe europene vor urma la începutul anului 2024. Pentru Germania, prețurile încep de la 43.490 de euro şi ajung la 50.990 de euro pentru versiunea de top BRABUS.

Detalii despre echipări şi motorizări:

[embeddoc url=”https://autoblog.md/wp-content/uploads/2023/09/smart-3-eu-specs.pdf”]

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise