(video) Premieră în Coreea de Sud: Noul SsangYong Rexton facelift

Actuala generaţie SsangYong Rexton este un SUV care este disponibil şi într-o serie de ţări din Europa, inclusiv în România. Curând, fanii mărcii de peste tot unde este prezentă în lume, vor putea explora în showroom-uri modelul facelift care a debutat acum câteva zile în Coreea de Sud!

Odată cu lansarea acestui model, marca coreeană revine la emblema care a folosit-o în anii ’90, cea sub forma unei litere „S” stilizate într-un cadru rotund.

Caracteristici cheie sau ce este nou:

  • SUV-ul coreean a beneficiat de o parte frontală şi posterioară revizuită complet. S-au schimbat barele de protecţie, farurile şi stopurile LED, dar şi grila de radiator care a devenit mai mare în dimensiuni şi are o textură cromată diferită, sub forma unor diamante. Cele mai mari jante disponibile de montat măsoară 20 de inci.
  • În habitaclu a fost instalat un nou volan, a fost reproiectată consola din jurul levierului cutiei de viteze (care la fel este unul nou), iar în spatele volanului a apărut un nou panou de bord digital de 12.3 inci (cu mai multe teme şi afişarea hărţii de navigaţie, printre altele). Sistemul multimedia este la fel actualizat şi suportă interfeţele populare Apple CarPlay şi Android Auto.
  • Calitatea materialelor a fost îmbunătăţită per ansamblu, tapiţerie şi texturi sub formă de romburi găsindu-se nu numai pe scaune, ci şi pe bord sau panourile uşilor.
  • Prin adăugarea unei prize de 12V la cele două porturi USB pentru pasagerii din al doilea rând, dispozitivele mobile pot fi utilizate fără probleme chiar și de cei trei pasageri găsiţi acolo.
  • Bancheta din al doilea rând sporeşte acum senzaţia de ședere prin creșterea dimensiunii pernelor şi suporturilor laterale. În plus, spătarul locurilor poate fi înclinat la 139 de grade (cel mai mare indicator printre SUV-urile din Coreea). Volumul portbagajului măsoară 784 de litri (în baza standardului VDA) şi se poate extinde până la 1.977 de litri.
  • Sub capotă se anunţă următoarele: în Coreea are un singur propulsor turbo diesel de 2.2 litri, care produce acum 202 CP şi 441 Nm (plus 15 CP şi 20 Nm) şi care este cuplat la o nouă cutie de viteze în opt trepte de tip shift-by-wire (în premieră pentru marcă). Tracţiunea poate fi pe puntea din faţă sau integrală. Cu ultima se pot tracta remorci de trei tone.
  • Rexton facelift s-a mai ales cu o direcţie electrică în locul unei hidraulice!
  • SUV-ul mai dispune de o suită întreagă de sisteme de asistență pentru siguranța la conducere, care include şi un cruise control adaptiv inteligent, sistem de frânare automată, asistent la schimbarea benzii, comutare automată a fazei lungi, monitorizare a unghiurilor moarte, asistenţă la evitarea unor coliziuni la deplasarea în marşarier, asistent pentru ieşire sigură a pasagerilor, monitor a atenţiei şoferului, etc.
  • În total are instalate şi nouă perne de aer. Memento-ul centurii necuplate a fost aplicat ca standard pentru toate garniturile.
  • Printre alte dotări se numără: o aplicaţie de control a maşinii de la distanţă, inclusiv a climatizării automate pe două zone şi cu sistem auxiliar de încălzire; hărţi de navigaţie cu actualizări ale acestora; o funcție de diagnosticare a vehiculului care verifică consumabilele pentru înlocuire; Multi-pairing Bluetooth; camere la 360 de grade; sistem audio Infinity Audio; etc.

Preţul de start în Coreea de Sud al modelului actualizat este de aproximativ 28.000 de euro.

Evenimentul de prezentare în reluare:

Cmentariile sunt închise