(video) Premieră mondială: Noul smart #3 vine şi în Europa

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Marca reinventată smart îşi prezintă al doilea model care nu se numește #2. Această denumire, care conţine o cifră considerată în China fericită, norocoasă şi deosebit de prosperă, a fost rezervată pentru o altă maşină. Noutatea care a debutat la Auto Shanghai – #3 – nu este altceva decât o variaţie a modelului #1.

Caracteristici cheie:

 • Este numit un Sports Utility Coupe, adică un crossover coupe, însă singurul atribut de crossover este doar un kit cu elemente negre de protecţie, aplicat la marginile inferioare ale caroseriei.
 • În comparație cu primul model, ampatamentul a fost întins de la 2.750 la 2.785 mm. Inclusiv datorită consolei posterioare mai mari, lungimea totală a crescut de la 4.270 la 4.400 mm. De asemenea, noul #3 este cu 22 mm mai lat (1.844 mm) și cu 80 mm mai scund (1.556 mm).
 • Forma plafonului a fost schimbată nu numai în spate, ci și în față: unghiul de la intersecția parbrizului cu acoperişul a fost netezit şi în linii generale hatchback-ul a căpătat o formă mai raționalizată. Acest lucru este confirmat și de măsurători: coeficientul de rezistență Cd a scăzut de la 0.29 la 0.27!
  • Designul ușilor fără rame la geamuri a fost păstrat. 
  • Spre deosebire de #1, noutatea poate fi comandă cu jante de 20 inchi.
 • Interiorul celor două modele este pe cât posibil unificat. 
  • Singura, dar foarte vizibilă diferență: deflectoarele de ventilație sunt rotunde în centrul panoului frontal, în locul unora dreptunghiulare. Iar noile scaune din față vin cu tetiere integrate. 
  • S-au păstrat ecranul sistemului media de 12.8 inci, plafonul din sticlă, ventilația în scaune, sistemul audio Beats cu 13 difuzoare și alte opțiuni.
 • Tehnic, cele două smart-uri sunt complet identice. Folosesc platforma modulară SEA (Sustainable Experience Architecture) de la Geely, iar sub podea este instalată o baterie litiu-ion de 66 kWh.
  • Versiunea de bază are doar tracțiune spate asigurată de un motor electric de 272 CP. Versiunea superioară marca BRABUS are două motoare şi AWD (428 CP) + un kit de caroserie care arată mai agresiv, printre alte mărunțișuri.

Alte caracteristici vor fi anunțate mai aproape de startul vânzărilor, lucru programat pentru a doua jumătate a anului în China. Livrările în Europa vor începe abia în 2024, după o premieră locală la IAA în septembrie 2023. Geely și Mercedes promit să lanseze câte un nou model smart în fiecare an, de acum încolo.

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

https://abangsongan.desa.id/https://abuan.desa.id/https://banua.desa.id/https://baturselatan.desa.id/https://baturtengah.desa.id/https://baturutara.desa.id/https://bayunggede.desa.id/https://belandingan.desa.id/https://belanga.desa.id/https://belantih.desa.id/https://buahan.desa.id/https://bunutin-kintamani.desa.id/https://catur.desa.id/https://daup.desa.id/https://dausa.desa.id/https://demulih.desa.id/https://gunungbau.desa.id/https://katung.desa.id/https://kedisan.desa.id/https://kintamani.desa.id/https://lembean.desa.id/https://manikliyu.desa.id/https://pengejaran-kintamani.desa.id/https://pengiangan.desa.id/https://pinggan.desa.id/https://satra-kintamani.desa.id/https://sekaan.desa.id/https://sekardadi.desa.id/https://selulung.desa.id/https://siakin.desa.id/https://songana.desa.id/https://songanb.desa.id/https://subaya.desa.id/https://suter.desa.id/https://terunyan.desa.id/https://ulian.desa.id/https://undisan.desa.id/