(video) Cifrele zilei: Numărul persoanelor deja interesate să cumpere noul Hyundai Casper

(update) În primele 24 de ore s-a înregistrat un număr total de 18.940 de rezervări. Hyundai spune că este cel mai mare număr de precomenzi făcute vreodată pentru o maşină cu motor cu combustie a mărcii. Recordul anterior a fost de 17.294 de rezervări făcute pentru Grandeur facelift, lansat în noiembrie 2019.


Astăzi, 14 septembrie, este ziua din care pot fi înregistrate rezervări, precomenzi online pentru noul Hyundai Casper. Modelul, care va fi disponibil din start doar pentru piaţa din Coreea de Sud, a generat de la prima apariție o adevărată agitație în termeni de popularitate.

Producătorul spune că începând cu 1 septembrie, numărul cetățenilor care au cerut să fie notificați online despre startul rezervărilor timpurii a ajuns la 136.000 în doar 13 zile. Mai mult, numărul celor care au început să urmărească acest produs online a trecut de 700.000!

Cu ocazia startului precomenzilor au fost dezvăluite şi noi caracteristici ale modelului, dar şi interiorul său:

  • După cum am spus anterior, denumirea îi provine din lumea skateboarding-ului – așa-numitul truc atunci când o placă este întoarsă în aer şi aterizează din nou pe roţi. În acest sens Hyundai Casper ar trebui să întoarcă piața mașinilor mici și ieftine. Compania numește această mașină un crossover, deoarece are un kit negru de protecţie a caroseriei şi railings-uri pe acoperiş.
  • Împarte platforma cu modelul KIA Picanto, însă este mai înalt decât el – 1.575 vs 1.485 mm. În termeni de lungime, lăţime şi ampatament coincid – 3.595 x 1.595 x 2.400 mm.
  • Platforma maşinii este K1, cea folosită de Picanto. Tracţiunea poate fi doar pe puntea din faţă, deşi există un mod off-road electronic pentru a crește capacitatea cross-country a modelului. Frânele posterioare pot fi cu tamburi sau cu disc.
  • Jantele pot măsura între 15 şi 17 inci. Farurile rotunde au integrate lumini de zi LED. Mânerele portierelor posterioare se află lângă geamuri.
  • Casper are un interior cu doar patru locuri. Secțiunea centrală cu suporturi de pahare este realizată împreună cu perna scaunului șoferului. Consola centrală scurtată permite ieşirea fără efort printr-o uşă sau alta. Canapeaua din spate este împărțită în două părți simetrice.
  • În echipările mai scumpe se oferă nişte scaune ceva mai mobile. Cele posterioare pot fi mişcate longitudinal într-un interval de 160 mm şi înclinate într-un interval de 39 de grade.
  • O premieră în industria auto, potrivit Hyundai: spătarul scaunului şoferului poate fi complet rabatat ca şi cel al scaunului pasagerului din drepta!
  • Lungimea cabinei cu toate spătarele scaunelor coborâte este de 2.059 mm. Volumul portbagajului este de maxim 301 litri.
  • Echipamentul de bază include un simplu sistem audio cu un port USB, aer condiționat, jante din oţel, huse detaşabile pentru scaune într-o varietate de culori, şapte airbaguri (inclusiv unul central între ocupanții locurilor frontale!), sisteme de frânare automată și de menținere în bandă, etc.
  • În versiunile mai scumpe se montează deja un sistem multimedia cu ecran de 8.0 inci, climatizare automată, trapă, buton de pornire a motorului, cruise control adaptiv și chiar o tapiţerie din piele artificială, cu scaune frontale încălzite şi ventilate, printre altele!
  • Versiunea de bază a noului Casper are un benzinar natural aspirat cu trei cilindri 1.0 MPI (76 CP şi 95 Nm), iar pentru versiunea Active se oferă un benzinar turbo 1.0 T-GDI (100 CP şi 172 Nm). Maşinile cu acest motor din urmă sunt ușor de identificat printr-o grilă de radiator cu “găuri” rotunde pe margini (una dintre care chiar îndeplineşte rolul unei suflante pentru intercooler). Cutia de viteze este una singură – automată cu patru trepte.

În Coreea de Sud, prețurile au fost deja anunțate: Casper costă minim 11.800 de dolari, iar versiunea de top cu motor turbo este estimată la 17.600 de dolari.

Vânzările vor începe la sfârșitul lunii septembrie, doar online! Ulterior, Casper este așteptat pe piețele din India și Europa, iar în 2023 va fi disponibilă şi o versiune electrică!

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/