(video) Cinci victorii consecutive! Maşina de siguranță l-a adus confortabil la finiş pe Max Verstappen la Monza

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Pilotul olandez Max Verstappen, campionul mondial en-titre şi lider la zi în clasamentul general, a câştigat duminică, la Monza, Marele Premiu de Formula 1 al Italiei, a 16-a etapă a Campionatului mondial. A devenit posibil inclusiv datorită apariției pe circuit a unui Safety Car în urma unei defecţiuni pe maşina lui Daniel Ricciardo.

“Olandezul zburător” câştigă astfel al cincilea MP consecutiv al sezonului, dominând astfel autoritar ierarhia internaţională.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Plecat în cursă de pe poziţia a 7-a, fiind penalizat din cauza unei schimbări neregulamentare la motor, Verstappen i-a devansat pe următorii doi clasaţi, monegascul Charles Leclerc, plecat din pole position, şi britanicul George Russell, care a pornit de pe locul secund.

Avantajul său în campionatul piloților este acum atât de mare încât Verstappen poate câștiga matematic titlul mondial încă de la următoarea etapă – Marele Premiu de la Singapore (2 octombrie) – însă doar în unele condiţii.

Verstappen va trebui să câștige cursa pentru a avea șansa de a câștiga titlul la Singapore. Dacă va finisa pe locul doi sau mai jos, lupta va continua la Marele Premiu al Japoniei. Cu victorie și cel mai rapid tur, Verstappen va câștiga titlul dacă Leclerc va finisa pe locul nouă (inclusiv fără fastest lap) sau mai jos, Perez pe locul patru sau mai jos și Russell pe locul doi sau mai jos. 

Apropo, Perez și Russell pot la fel câștiga matematic titlul până la sfârşitul sezonului, dacă pe olandez şi pe monegasc va începe cumva să-i urmărească un ghinion, deși această șansă nu este realistă.

Ar mai fi de notat că, tot în acest weekend, s-au stabilit campionii în campionatele FIA Formula 3 şi Formula 2. În primul caz este vorba de Victor Martins, un pilot francez de 21 de ani, care a concurat de partea echipei ART Grand Prix şi face parte din Alpine Academy. În al doilea caz este vorba despre Felipe Drugovich Roncato, un brazilian de 22 de ani, pilot al echipei MP Motorsport.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/