(video) Premieră: Noua, a treia generaţie Ford Tourneo Connect

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ford a dezvăluit noul vehicul multifuncțional Tourneo Connect, a treia sa generaţie, care va aduce un nou nivel de stil, spațiu și versatilitate mărcii Tourneo.

Noul Tourneo oferă soluția ideală pentru stiluri de viață active, cu un interior confortabil și extrem de flexibil, capacitate completă de șapte locuri și posibilitatea de a alege între două ampatamente diferite.

Este perfect adaptat pentru a gestiona orice, de la transportul echipamentelor de camping și echipamentelor sportive până la furnizarea unui partener practic pentru întreprinderile mici.

„Noul Tourneo Connect este primul dintr-o nouă generație interesantă de vehicule Tourneo de la Ford. Noul său design actualizat, versatilitatea cu șapte locuri și noua tehnologie de tracțiune integrală, precum și caracteristicile sale de conectivitate foarte importante oferă o combinație câștigătoare pentru clienții noștri. Am luat calitățile pe care clienții le prețuiesc și le-am ridicat la un alt nivel; am construit un nou Tourneo Connect, pregătit pentru orice provocare – indiferent dacă este vorba de muncă sau joacă”, a declarat Hans Schep, director general al Ford Pro Europa.

Caracteristici cheie:

 • De notat este că modelul e făcut pe baza noului VW Caddy în baza unui acord de parteneriat în ceea ce privește vehiculele utilitare ușoare, semnat în 2019! Asta înseamnă că stă pe platforma MQB. Motoarele şi cutiile de viteze sunt tot marca VW, însă redenumite în scopuri de marketing conform termenilor folosiţi de Ford.
 • Noul Tourneo Connect oferă capacitatea de șapte locuri atât pe modelele cu ampatament scurt L1, cât și cu ampatament lung L2, mai practice și confortabile. Atunci când nu sunt utilizate, al doilea și al treilea rând de scaune pot fi pliate, culcate sau îndepărtate pentru a crea o zonă spațioasă de încărcare pentru echipamentele de lucru sau sportive. Scaunul pasagerului din față se pliază plat pentru a permite transportarea în siguranță a obiectelor cu lungimea de până la 3 metri, cum ar fi caiacele, mobilierul împachetat plat sau cheresteaua.
 • Noul interior sporește confortul fără a compromite caracterul practic pe care îl preferă clienții Tourneo Connect. Ușile laterale glisante mari de pe fiecare parte a vehiculului ajută copiii și ocupanții vârstnici să intre și să iasă în spații restricționate unde ușile convenționale ar putea să nu se poată deschide complet.
 • Confortul este îmbunătățit de suporturile multiple pentru pahare, spații de depozitare și porturi de încărcare, în timp ce plafonul din sticlă panoramic și controlul climatic cu zonă dublă ajută la aerisirea cabinei și o face mai confortabilă pe drumurile lungi. Covoarele durabile din cauciuc, ușor de curățat, sunt disponibile ca accesoriu.
 • Clienții care optează pentru echipările Trend, Titanium și Active pot alege, de asemenea, scaune ergonomice cu suporturi extinse pentru picioare și ajustarea electrică în patru direcții pentru zona lombară.
 • Cu scaunele din al doilea și al treilea rând înlăturate, Tourneo Connect oferă până la 3.1 m3 volum de încărcare în modelele L2 și 2.6 m3 în modelele L1. Transportul de articole mai lungi sau echipamente voluminoase de agrement este facilitat de lungimi maxime de încărcare de 2.265 mm din spatele primului rând de scaune, 1.452 mm din spatele celui de-al doilea și 629 mm din spatele celui de-al treilea pentru variantele L2 (1.913 mm, 1100 mm și 317 mm pentru variantele L1).
 • Materialele și finisajele atent selectate utilizate în cabina Tourneo Connect creează o senzație confortabilă și superioară în toată gama, cu tratamente unice pentru fiecare dintre variantele seriei, cum ar fi modelul Active cu grafica albastră elegantă și cusăturile de contrast.
 • Noul Tourneo Connect prezintă limbajul de design îndrăzneț și expresiv al celor mai noi autoturisme Ford. Partea frontală a fost decorată cu linii puternice, sculptate, pentru a crea o impresie sportivă, fiecare serie având propriul său aspect distinctiv.
 • Seria Active inspirată de SUV-urile Ford oferă un amestec de stil robust și detalii premium. Jantele unice din aliaj de 17 inci au un finisaj bicolor din metal întunecat și prelucrat, parte a aspectului distinctiv a seriei Active, care mai include o grilă de tip fagure, un scut de protecție cu efect metalic și ornamente suplimentare pentru pasajele roților, praguri și bare de protecție.
 • Paleta de zece culori include nuanțe deosebite, cum ar fi Boundless Blue, culoarea unică de lansare pentru Tourneo Connect Active. Designul exclusiv al roților și detaliile finisajelor continuă diferențierea puternică a gamei.
 • Restul gamei seriei include:
  • Sport – dungi distinctive ale capotei, bară frontală joasă, mai dinamică, jante din aliaj închise la culoare de 17 inci;
  • Titanium – detalii de crom satinat, geamuri fumurii, jante din aliaj de 16 inci;
  • Trend – ramă neagră lucioasă pentru grilă, capace de roți elegante.
 • Toate modelele Tourneo Connect dispun de un ecran tactil mare și ușor de utilizat amplasat pe bord, care aduce sistemele importante ale vehiculului la îndemâna șoferului. Un ecran de 8.25 inci vine standard, iar clienții pot alege un ecran de 10 inci pe toate echipările, dacă doresc. Ecranul tactil oferă comenzi pentru navigație, climatizare și audio, în timp ce alte funcții, precum conexiunea telefonică, informațiile despre vehicul și configurația audio, sunt grupate în submeniuri pentru a nu fi deranjante în timpul conducerii.
 • Clienții pot alege, de asemenea, un panou de bord digital, în locul ceasurilor tradiționale – o caracteristică care este standard pe modelele Sport și disponibilă opțional pe modelele Titanium și Active. Panoul de bord digital are un ecran de 10.25 inci plasat în carcasa instrumentarul de bord, care poate funcționa alături de sistemul central de infotainment pentru a oferi șoferilor mai multe informații și control. Afișajul redă alertele vehiculului, limitele de viteză stabilite și treapta actuală în partea de sus a ecranului pentru o citire mai ușoară, deasupra unui afișaj configurabil.
 • Vehiculele echipate cu ecran tactil de 10 inci dispun de un modem încorporat FordPass Connect pentru a ajuta clienții să rămână conectați pe drum. Navigarea Online Disponibilă utilizează date de tip cloud pentru a oferi actualizări suplimentare în timp real, inclusiv rapoarte de trafic și rute alternative; benzinării din apropiere, inclusiv prețurile și programul de funcționare; actualizări de hărți online; și detalii despre parcare, inclusiv disponibilitate, distanță și preț.
 • Clienții Tourneo Connect pot accesa de la distanță mai multe informații folosind aplicațiile pentru smartphone FordPass sau FordPass Pro. Prin intermediul telefonului, clienții pot vedea și controla: Starea luminilor, ferestrelor și ușilor; Blocarea și deblocarea vehiculului; Locația vehiculului și poziția de parcare, inclusiv adresa și timpul petrecut în parcare; Consumul mediu de combustibil; Raportul de sănătate al vehiculului pentru a ajuta la întreținerea proactivă și pentru a evita timpii de imobilizare neplanificați.
 • Tourneo Connect oferă 19 tehnologii de asistență a șoferului pentru a face călătoriile mai confortabile, mai puțin solicitante și mai sigure. Specificația standard generoasă include: Asistență pre-coliziune cu Frânare automată de urgență și Avertizare de coliziune frontală; Sistem de păstrare a benzii de circulație; Alertă șofer; Controlul vitezei de croazieră; Sistem ajustabil de limitare a vitezei; Asistență la pornire din rampă; Senzori de parcare față și spate.
 • Controlul adaptabil al vitezei de croazieră, Recunoașterea indicatoarelor rutiere, Sistemul de avertizare pentru punctul mort și Alerta de trafic lateral sunt de asemenea disponibile la solicitare.
 • Noul Tourneo Connect introduce, de asemenea, noi pachete de tehnologie de asistență a șoferului. Pachetul de parcare adaugă Asistență activă la parcare împreună cu Asistență la ieșirea din parcare, care poate identifica automat manevra de parcare din spațiile de parcare perpendiculare și paralele în timp ce șoferul controlează accelerația, frânarea și selecția treptelor.
 • Pachetul de asistență la remorcare include noul Pro Trailer Backup Assist pentru a ajuta la prevenirea sau diminuarea riscului de apariție a fenomenului de „jackknifing” la mersul înapoi cu remorca. Sistemul permite chiar și șoferilor neexperimentați să manevreze cu încredere utilizând butonul de reglare a oglinzii ușii, în locul volanului, pentru a controla direcția vehiculului și remorcii. Împreună, camera video și senzorii din spatele noului Tourneo Connect detectează perimetrul remorcii și suprapun instrucțiunile pe ecranul camerei pentru a ajuta în continuare șoferii.
 • Modelele Tourneo Connect echipate cu transmisia automată PowerShift pot fi, de asemenea, prevăzute cu Controlul adaptabil inteligent al vitezei de croazieră împreună cu Sistemul de păstrare a benzii de circulație, care oferă conducere asistată pentru funcții de accelerație, frânare și direcție pentru a reduce stresul pe autostrăzi sau în traficul de tipul start-stop.
 • Pentru eliberarea spațiului în cabină și simplificarea experienței de conducere, o frână de parcare electrică este montată standard pentru toate vehiculele Tourneo Connect. Funcția permite, de asemenea, Auto Hold pentru o pornire mai ușoară în rampă.
 • Vehiculele din echiparea Sport introduc Sistemul de iluminare frontală adaptivă ca standard, care poate recunoaște în mod inteligent scenarii de conducere, inclusiv pe autostradă, urban, rural și intersecții, și poate modifica modelul fasciculului farurilor și luminozitatea pentru a optimiza vizibilitatea și a reduce efectul de orbire. Faza lungă automată, precum și farurile și luminile spate cu tehnologie LED sunt, de asemenea, standard.
 • În plus față de tehnologiile sale avansate de asistență a șoferului, noul Tourneo Connect poate fi prevăzut cu funcții de îmbunătățire a confortului, inclusiv parbrizul încălzit Quickclear, ștergătoarele de ploaie cu senzor ‑ și oglinzile ușilor încălzite.
 • Gama cuprinzătoare de motorizări pe benzină și diesel este de așteptat să ofere o eficiență de top în clasa sa pentru noul Tourneo Connect, cu un consum anticipat de combustibil de la 4.9 l/100km și emisii de CO2 de la 127 g/km. Pe lângă faptul că aduce pentru prima dată tracțiunea integrală vehiculului pentru activități multiple, gama de propulsoare oferă și o opțiune de transmisie automată atât pentru motoarele pe benzină, cât și pentru cele diesel disponibilă pe toate variantele de ampatament.
 • Gama de motoare turbo cu patru cilindri include un motor pe benzină EcoBoost de 1.5 litri (114 CP și 220 Nm) și două pe motorină EcoBlue (122 CP și 320 Nm sau 112 CP și 280 Nm). Tehnologia Auto Start-Stop este standard în toată gama pentru o eficiență optimizată. Ambele motoare diesel au un sistem inovator de „dozare dublă” care injectează AdBlue în amonte de două convertoare catalitice selective pentru a ajuta la reducerea oxizilor de azot și sunt, de asemenea, compatibile cu combustibilii alternativi cu Ulei Vegetal Hidro-tratat (HVO) și cu Gaz Lichid (GTL).
 • Toate modelele sunt dotate standard cu o transmisie manuală cu șase rapoarte. Cutia de viteze automată cu dublu ambreiaj PowerShift cu șapte trepte oferă schimbări rapide și line pentru performanțe specifice cutiei manuale si confortul unei cutii automate. Padelele montate pe volan și un modul de condus Sport sporesc experiența șoferilor pasionați.
 • Clienții pot beneficia acum de tracțiune integrală pentru prima dată pe Tourneo Connect pentru a crește aderența pe suprafețe instabile și alunecoase pentru o conducere mai sigură. Sistemul distribuie automat cuplul între roți în funcție de condițiile de conducere și suprafețe, ajutând șoferii să mențină progresul în condiții mai dificile.
 • Tracțiunea integrală este disponibilă la modelele dotate cu motor diesel EcoBlue de 2.0 litri și 122 CP cuplate la o cutie de viteze manuală cu șase trepte și nu compromite spațiul interior sau înălțimea de încărcare. Scutul de protecție al motorului este disponibil din fabrică pentru a sprijini clienții care circulă frecvent pe suprafețe dure.

Noul Ford Tourneo Connect va fi disponibil pe piaţă din al doilea trimestru al lui 2022.

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata