(video) Cine va fi găsit vinovat? Momentul unui accident produs în intersecția Kogălniceanu – Iorga

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un accident rutier produs la intersecția străzilor Mihail Kogălniceanu şi Nicolae Iorga a fost surprins în această seară de camera de bord a unui automobilist. Conducătorul unui Renault Kangoo a lovit un Ford Kuga din cauza că nu a cedat trecerea unui pieton, fiind aproape de un contact şi cu acesta din urmă.

Persoana care manipula Ford-ul a încercat să traverseze intersecția, văzând cum pietonul începe să treacă strada regulamentar şi crezând că cel din Renault îi va ceda trecerea fetei. Însă în această situaţie oricum mulţi ar considera că a încălcat art. 59, al. 2 din RCR: „La intersecția drumurilor de semnificație neechivalentă, conducătorul vehiculului care se deplasează pe drumul fără prioritate trebuie să cedeze trecerea vehiculelor ce se apropie de intersecţie pe drumul cu prioritate.”

De cealaltă parte, șoferul din Renault a încălcat cel puţin una dintre prevederile art. 11: „În cazul în care înaintea trecerii pentru pietoni s-a oprit sau a redus viteza vreun vehicul, conducătorii altor vehicule care se deplasează pe benzile alăturate pot continua deplasarea numai după ce s-au asigurat că pe trecere nu sunt pietoni.”

Să nu uităm că și în școlile auto se învață: în apropiere de orice intersecție, mai ales cele nedirijate de semafoare, ar fi de dorit să se reducă viteza pentru orice eventualitate.

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi imagini foto/video prin secţiunea Contact, pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata