(video) Conectivitate modernă pentru mașini atemporale! Porsche Classic introduce PCCM şi PCCM Plus

Conectivitate modernă pentru mașini clasice atemporale. Porsche introduce Porsche Classic Communication Management (PCCM), prin care deschide lumea digitală pentru mașinile clasice de epocă și cele tinere ale mărcii. PCCM a fost dezvoltat în două variante și poate înlocui exact unitățile originale încorporate în maşini, cele cu dimensiuni 1-DIN sau 2-DIN.

Ambele sisteme multimedia includ un monitor color şi tactil, dar şi funcţii moderne precum radio DAB+, suport Apple CarPlay şi chiar navigaţie! Noile sisteme PCCM pot fi comandate prin intermediul magazinului online Porsche Classic sau prin intermediul centrului Porsche local. Porsche Moldova ne-a confirmat că acceptă astfel de solicitări!

Porsche Classic Communication Management este o dezvoltare în continuare a sistemului anterior de radio/navigație pentru mașinile sport clasice a mărcii (lansat acum 10 ani). Ca și acest sistem, noul PCCM se potrivește exact în slotul 1-DIN, care a fost standard în mașinile sport pentru mai multe decenii. PCCM este operat prin intermediul a două butoane rotative, șase butoane integrate și un afișaj tactil de 3.5 inci.

La fel ca modelul precedent, acesta include navigaţie cu căutare “Point of Interest” într-o versiune îmbunătățită. Un ghid de rută opțional este reprezentat de o săgeată simplă într-o vizualizare 2D sau 3D. Hărţi corespunzătoare necesare sunt furnizate pe un card SD separat.

PCCM poate acum recepţiona şi posturi de radio digitale cu DAB+. Un alt punct culminant pentru această clasă de dispozitiv este integrarea Apple CarPlay! Pentru prima dată, toți utilizatorii unui Apple iPhone (începând cu iPhone 5) pot utiliza acum, de asemenea, aplicațiile lor din iOS pentru redarea de conţinut multimedia, de navigaţie și de telefonie în timpul condusului. Redarea media este posibilă și prin intermediul unui card SD, USB, AUX și Bluetooth.

PCCM se integrează armonios în tabloul de bord al mașinilor clasice Porsche datorită unei suprafeţe cu finisaj negru și formei butoanelor. Acesta dispune de logoul Porsche și este potrivit pentru generațiile de mașini sport între primele modele 911 din aniii 1960 și ultimele 911 cu motoare răcite cu aer de la începutul anilor 1990 (seria 993). Utilizarea în modele mai vechi de cât acestea, cu motoare poziţionate frontal sau central, este de asemenea posibilă.

Dar staţi aşa, pentru că Porsche a pregătit şi sistemul PCCM Plus, un succesor modern pentru prima generaţie PCM! Modelele 911 modele din generația 996 și modele Boxster din generația 986, care au fost construite în anii 1990, ar putea fi deja opțional echipate cu un sistem Porsche Communication Management (PCM) în format 2-DIN.

Pentru aceste mașini sport, Porsche Classic a dezvoltat sistemul Porsche Classic Communication Management Plus (PCCM Plus), care are un ecran tactil de 7 inci de înaltă rezoluție. Componentele periferice deja instalate în vehicul, cum ar fi amplificatorul, difuzoarele sau antena, pot fi utilizate în continuare. Afișajele de navigaţie din panoul de instrumente sunt, de asemenea, încă acceptate.

Operarea prin intermediul ecranului tactil și al butoanele are loc în mare măsură în conformitate cu standardul intuitiv, de obicei ridicat, în vehiculele Porsche de astăzi. Acest lucru înseamnă că cel mai recent sistem de navigație încorporat cu Points of Interest (POI) este, de asemenea, disponibil pentru șofer. Ghidarea rutei are loc într-o vizualizare 2D sau 3D. Datele hărții și actualizările ulterioare pot fi utilizate prin intermediul unui card SD separat, comandat de la Porsche Centre în același mod ca și pentru PCCM.

Redarea media este posibilă prin intermediul cardului SD, USB stick, AUX și Bluetooth. La fel ca PCCM, PCCM Plus oferă, de asemenea, o interfață cu Apple CarPlay. În plus, noua unitate 2-DIN este, de asemenea, compatibilă cu Android Auto!

Noul sistem Porsche Classic Communication Management este disponibil, inclusiv cu hărţi de navigaţie, pentru 1.439,89 euro (PCCM) sau 1.606.51 euro (PCCM Plus), acestea fiind nişte preţuri de referinţă în Germania. Se recomandă instalarea într-un centru Porsche.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Cmentariile sunt închise