(video) Idee de business: Elimini calitativ acoperișul unui G 63 AMG și îl vinzi cu mai mult de un milion de euro

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Refined Marques, un dealer de supercaruri din Dubai, a reușit să aducă pe piață primul Mercedes-AMG G 63 Cabriolet din istorie. Modelul a obținut rapid un statut de cult și deja este sold out!

După cum poate știți, producția oficială a unui G-Class fără acoperiș a fost încetată în 2014 printr-o ediție limitată (G 500 Cabriolet “Final Edition 200”) și Mercedes-Benz nu a produs niciodată un decapotabil G-Class AMG cu două uși. Dar un antreprenor german de origine arabă, Ahmed al Bakry, a decis să umple golul.

Acesta a povestit că ideea pentru proiect i-a venit când fiul său l-a întrebat dacă poate face un astfel de SUV:

Antreprenorul a luat drept bază cel mai nou G 63 AMG (V8, 585 CP) și i-a modificat destul de serios caroseria. Nu se menționează detalii despre cum s-au schimbat dimensiunile, însă se observă cu ochiul liber că modelul este mai scurt atât în lungime, cât și în ampatament. Oricum, există suficient spațiu pentru pasagerii din spate, pentru acoperișul textil retractabil, dar și pentru bagaje.

Apropo, modelul a păstrat un hayon de care este atașată o roată de rezervă și interesant mai este un detaliu neobișnuit: mașina are două portiere posterioare compacte, cu deschidere contra direcției de mișcare și geamuri acționate electric!

A fost nevoie de 18 luni de dezvoltare, în procesul de transformare fiind implicați mecanici germani, inclusiv cu experiență în F1. Simplificarea mecanismului acoperișului a fost o prioritate, astfel că acesta poate fi deschis inclusiv în timpul mișcării automobilului.

Prietenilor creatorului, oameni de afaceri bogați din Orientul Mijlociu, le-a plăcut atât de mult mașina încât aceștia au investit sumele necesare pentru ca ideea să poată fi comercializată. Și Ahmed a construit în cele din urmă 20 de exemplare folosind compania sa Refined Marques. Toate au fost deja vândute pentru cel puțin 1.2 milioane de euro, personalizarea lor rămânând la discreția proprietarilor.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise