(video) Contrabandă: Detalii despre șoferul care a fost urmărit de cinci echipaje de poliție

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ofițerii Direcției investigații „Nord” a INI, în comun cu procurorii PCCOCS, anunță o captură impunătoare de țigări la Bălți. O parte din acestea, prezumtiv, sunt de contrabandă din Ucraina. Valoarea lor totală se ridică la circa 14.000.000 de lei.

Perchezițiile au fost desfășurate la gheretele din oraș ale unor comercianți, un bărbat și o femeie de 61 și 45 de ani. De asemenea, și la o a doua femeie de 62 de ani, care oferise spațiu de păstrare a țigărilor.

De asemenea, de la cei doi au fost ridicați 140.000 euro și 490.000 lei. Banii ar proveni din activitate ilegală și acum constituie probe în dosar.

A patra persoană a intrat în vizorul oamenilor legii atunci când dialogase cu cei doi comercianți, în vederea furnizării țigărilor de contrabandă.

Acesta a fost documentat timp de două luni, după care a fost reținut pentru 72 de ore cu sprijinul mai multor echipaje INSP, chiar dacă a încercat să dea bir cu fugiții la sfârșit de martie.

La reținerea acestuia, oamenii legii i-au ridicat și permisul de conducere auto. Acesta era emis de autoritățile nerecunoscute din stânga Nistrului, pe un alt nume, însă cu fotografie reală. Acum bărbatul este în custodia statului timp de 30 de zile, pentru evitarea eschivării lui și efectuarea obiectivă a investigațiilor penale.

Anterior acesta a fost condamnat pentru escrocherie la 15 ani închisoare. Iar în România – la doi ani închisoare pentru contrabandă cu țigări, după care a fost anunțat în căutare de către Biroul Național Interpol din București.

Investigațiile continuă, inclusiv în vederea stabilirii cantității de țigări din cele ridicate, care ar fi fost aduse prin contrabandă din Ucraina. Persoanele vizate beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Cmentariile sunt închise