(video) Cu ajutorul imprimantei 3D a fost readusă la viaţă o maşină sport făcută în 1914

0

Eveniment care poate fi numit „istoric” în Australia. Cu ajutorul tehnologiilor moderne, mai bine spus cu inveţia uimitoare a acestui deceniu – imprimanta 3D – a fost posibilă readucerea la viaţă a unui automobil de curse foarte rar Delage Type-S.

Exemplarul din acest articol a fost produs în 1914 şi este singurul care s-a păstrat până în prezent, scrie ABC.net.au.

Compania Delage este originară din Franţa şi a fost fondată în anul 1905. Aceasta a produs automobile până la Primul Război Mondială, după care a fost nevoită să producă muniţii.

Către anul 1914 au fost asamblate trei exemplare ale modelului de curse Type-S, toate fiind vândute şi trimise în SUA. Spre anul 1920 un exemplar a fost adus în Australia şi acum proprietar îi este un bărbat din Melbourne, Stuart Murdoch.

În anul 2014, blocul cilindrilor acestui Delage s-a fisurat, iar despre o reparaţie nici nu putea fi vorba. Atunci s-a decis ca să-i fie făcut „un motor nou” cu ajutorul tehnologiilor moderne.

Propulsorul vechi a fost scanat, toate aceste informaţii au trecut în format digital şi astfel a fost creat un model 3D care a fost folosit pentru imprimarea formei. În aceasta ulterior a fost turnată noul bloc al cilindrilor.

Drept rezultat, motorul a fost reasamblat cu această componentă nouă şi s-a reuşit pornirea maşinii fără probleme. Chiar dacă este un automobil valoros, proprietarul continuă să se deplaseze cu el şi în prezent.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata