(video) Cum, în cât timp şi cu ce materiale va fi reparată capital strada Ion Creangă din Chişinău

Primăria municipiului Chișinău informează că lucrările de reparație a străzii Ion Creangă, pe segmentul str. Alba Iulia – bd. Ștefan cel Mare și Sfânt vor începe în luna noiembrie și urmează a fi finalizate, la solicitarea municipalității, până la sfârșitul lunii august 2021, deși graficul proiectului este prevăzut până în martie 2022.

Inițial vor fi înlocuite rețelele edilitare, după care va fi asfaltată strada.

https://www.facebook.com/primariachisinaumd/videos/356320412368453/?t=1

Detalii despre organizarea lucrărilor de reabilitare a străzii Ion Creangă au fost prezentate astăzi, în cadrul unei ședințe de lucru, cu participarea viceprimarilor, precum și a responsabililor din cadrul Direcției generale transport și căi de comunicații, beneficiarul proiectului.

Vitalie Mruc, director general al companiei “Genesis International” SRL, companie care a câștigat concursul de reparație a str. Ion Creangă, a declarat că lucrările vor consta în frezarea îmbrăcămintei rutiere pe cotele prevăzute în proiect și așternerea unui strat de beton asfaltic dens, de 8 cm, pe bază de granule din granit. Urmează acoperirea suprafeței cu geocompozit, pentru a spori rezistența asfaltului, după care va fi așternut stratul de uzură de 5 cm, din mastic bituminos cu celuloză.

Având în vedere că artera de drum este una cu circulație intensă, s-a decis organizarea lucrărilor pe tronsoane, fără suspendarea în totalitate a traficul rutier, ci doar pe anumite benzi.

Din volumul total de intervenție, renovarea rețelelor de apeduct și canalizare reprezintă 29% și reparația propriu-zisă a străzii – 71%. Lucrările de drum și amenajarea teritoriului vor fi realizate în perioada: aprilie-august 2021.

Valoarea proiectului de reabilitare a străzii Ion Creangă este de 69.22 milioane lei, iar termenul de garanție al lucrărilor este de 5 ani. Lungimea străzii Ion Creangă este de 1.840 metri, iar lățimea părții carosabile este de 14 metri.

Cmentariile sunt închise