(video) Cum se vede o coadă formată din maşini Tesla a căror proprietari aşteaptă ca să le încarce

Compania lui Elon Musk obişnuieşte să mai ofere din când în când un suport sau un bonus celor care au ales să cumpere maşini Tesla. De exemplu, în 2017, printr-un update a fost mărită autonomia electromobilelor pentru ca oamenii să poată ajunge cât mai departe din calea uraganului Irma sau mai devreme în acest an a fost reintrodusă posibilitatea ca posesorii de Model S şi X să-şi încarce maşinile nelimitat, rapid şi gratuit de la staţii Supercharger.

Mai nou, de un astfel de bonus temporar au beneficiat şi proprietarii de Model 3. Cu ocazia călătoriilor realizate de foarte mulţi americani de Thanksgiving Day, începând de miercurea trecută şi până la sfârşitul zilei de duminică, printr-un update software a fost mărită puterea şi viteza de încărcare pentru cei mai mulţi posesori de Model 3.

Pentru Tesla Model 3 Standard Range Plus (SR+) puterea de încărcare a fost mărită de la 100 la 170 kW, iar pentru Tesla Model 3 Mid-Range (MR) de la 120 la 200 kW. Totuşi, marea majoritate a staţiilor Supercharger sunt V2 (versiunea a doua), ceea ce înseamnă că maşinile electrice pot fi încărcate cu maxim 150 kW (limita pe care o au Model S şi X). Tesla are şi staţii Supercharger V3, deschise în 2019, care pot pompa energie cu până la 250 kW, însă acestea sunt rare şi de ele pot beneficia la maxim doar cei care au Tesla Model 3 în versiuni Long Range şi Performance!

When you regret your Tesla. #tesla Kettleman City, CA I-5

Posted by Shanon Neditch Stellini on Saturday, November 30, 2019

La aflarea acestei veşti, sute de proprietari de Model 3 au dat buzna în staţii pentru a beneficia de această ofertă şi astfel s-au creat chiar şi cozi pentru că existau şi deţinători de Model S şi X care doreau să se alimenteze. Pentru un Model S cu baterie de 85 kWh sunt necesare circa 75 de minute pentru o încărcare până la 100%.

De exemplu, la staţia din San Luis Obispo, California, a fost o adevărată criză energetică timp de două zile. Câteva sute de electromobile au exploatat în total terminalele de încărcare, iar pentru a mai reduce din timpul de aşteptare a intervenit însăşi Tesla, care a adus încă o staţie de încărcare mobilă, numită Megapack, care conţine pe o remorcă 10 staţii Supercharger care pot încărca cu până la 72 kW. Potrivit producătorului american, energia dintr-un Megapack este destulă pentru a încărca circa 100 de maşini.

Asemenea situaţii s-au înregistrat şi în alte staţii de încărcare din ţară. Cel mai probabil, cei mai mulţi data viitoare vor renunţa la electromobile pentru călătorii în timpul sărbătorilor pentru că pierd mai mult timp pentru încărcare decât să conducă.

@Tesla biggest supercharger at Kettleman city, Ca, around 40 chargers but the line is 30 min. Long. Almost every supercharger from LA to SFO is backlogged. Tesla super charging network has not kept up. Spent more time charging than driving. No more long trips on Tesla. pic.twitter.com/hTQKNgikaC

— Shawn Nag (@shawn_nag) December 1, 2019

I’ve had my #Tesla since August and this is the first time I’ve seen the supercharger full. It is a holiday weekend, but still…..pretty cool to see! #Model3 pic.twitter.com/ADQt4OfuwJ

— Jason Glisson (@jasonglisson) November 30, 2019

Cmentariile sunt închise