(video) Cum se vede poate primul cutremur surprins vreodată prin camerele video ale unei maşini

Recent am testat Tesla Model 3 şi v-am spus că este o maşină înalt tehnologizată şi că are foarte multe sisteme de asistenţă la nivelul cărora unii producători auto încă nu au ajuns.

Pentru funcţionarea corectă a acestora, dar şi a sistemului de pilotare semi automatizată pentru care modelele Tesla au ajuns populare, foloseşte o cameră video spate (1), douăsprezece senzori ultrasonici în barele de protecție (2), două camere orientate înainte şi integrate în montanţii centrali (3), trei camere frontale în partea superioară a parbrizului (4), două camere cu orientare spre spate integrate în aripile față (5) şi un radar integrat în partea dreaptă a barei de protecţie faţă (6, în spatele acesteia).

Folosind camerele, dar şi senzorii ultrasonici de pe maşină, din februarie 2019, pe toate exemplare Model 3 produse, dar şi pe Model S/X produse după august 2017, a apărut un aşa-numit Sentry Mode.

Modul Sentry adaugă un “strat” unic de protecție vehiculelor Tesla prin monitorizarea continuă a mediului din jurul unei mașini atunci când este lăsată fără supraveghere. Când este activat, modul Sentry intră într-o stare “Standby”, ca şi multe alte sisteme de alarmă ale caselor, şi utilizează camerele externe ale mașinii pentru a detecta potențiale amenințări. Dacă este detectată o amenințare minimă, cum ar fi cineva care pur şi simplu se sprijină pe caroserie, modul Sentry trece la o stare “Alertă” și afișează un mesaj pe ecranul tactil avertizând persoana din afară că este filmat prin camere. Dacă este detectată o amenințare mai gravă, cum ar fi în cazul spargerii unui geam pentru a fura maşina, de exemplu, modul Sentry trece la o stare “Alarmă”, care activează alarma auto, crește luminozitatea monitorului central și redă muzică la volum maxim al sistemului audio din maşină.

Dacă o mașină trece în starea “Alarmă”, proprietarii vor primi, de asemenea, o alertă prin aplicația mobilă Tesla care le anunță că a avut loc un incident. De pe telefon vor putea descărca o înregistrare video a incidentului (care începe cu 10 minute înainte de momentul detectării unei amenințări), asta dacă este introdus un stick USB pentru stocarea fișierelor video înainte de a activa modul Sentry.

În dimineaţa zilei de 18 martie, în jurul orei 7:09, o Tesla Model 3 lăsată într-o parcare a surprins prin modul Sentry un cutremur de pământ cu o magnitudine de 5.7 grade pe scara Richter. Maşina se afla la o distanţă de aproximativ 5 km de epicentru. S-a întâmplat în Salt Lake City, statul Utah, SUA.

Camerele au înregistrat cutremurul din mai multe unghiuri, acesta având o intensitate destul de puternică şi mici replici. Nimeni nu a avut de suferit răni majore din cauza calamităţii naturale, însă câteva case şi clădiri din oraş şi din împrejurimi au fost afectate. În plus s-a înregistrat o pană de curent şi au fost deviate câteva zboruri.

Acesta poate fi primul cutremur surprins vreodată prin camerele de supraveghere video ale unei maşini.

(video) Test Drive: Tesla Model X P90D

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/