(video) Cursa hipermobilelor: Noul McLaren Speedtail vs Lockheed Martin F-35 Lightning II

Cel mai nou hipercar al mărcii McLaren, noul Speedtail, care a început deja să fie livrat clienţilor, a concurat cu un avion de vânătoare F-35 într-o cursă neobişnuită.

Aceasta a fost organizată de colegii de la Top Gear ca parte a unuia dintre episoadele din noul sezon şi iată că după un preview publicat pe YouTube la 1 februarie, au arătat acum câteva ore varianta completă, motiv pentru care acum se merită să dăm şi noi acest articol.

Pe pista aerodromului din Dunsfold, unde se află şi Top Gear Test Track, dar şi Top Gear Track Experience, jurnalistul Chris Harris a urcat la volanul unui prototip pre-serie a lui Speedtail pentru a se întrece cu un avion hipersonic Lockheed Martin F-35 Lightning II de a cincea generaţie!

Informaţiile publice disponibile ne spun că forţele britanice folosesc versiunea F-35B, care costă minim 115.5 milioane de dolari SUA! Reieşind din acest fapt, şi că în total vor fi făcute doar 106 exemplare McLaren Speedtail, fiecare cu un preţ de start de 1.75 milioane de lire sterline, putem afirma că un singur avion de acest gen costă aproape cât valoarea întregului tiraj al hipercarului hibrid cu 1.050 de CP.

De cealaltă parte, motorul Pratt & Whitney F135-PW-600 de pe avionul F-35B, care poate decola şi avertiza chiar şi vertical cu cea mai mare precizie, dezvoltă o tracțiune maximă de circa 18.150 de kg care duce avionul spre o viteză maximă de aproape 2.000 de km/h, fiind unul dintre cele mai puternice motoare turbo reactoare din lume.

https://www.youtube.com/watch?v=ZD-J1KksHUQ

Amintim că aceasta nu este prima cursă de acest gen. În istoria Top Gear s-a mai întâmplat în 2007, când Richard Hammond a condus un Bugatti Veyron împotriva unui avion de luptă de a patra generație Eurofighter Typhoon care aparţine Royal Air Force.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi:

https://autoblog.md/speedtail-e-cea-mai-rapida-masina-pe-care-a-facut-o-vreodata-mclaren-ce-viteza-a-atins-de-peste-30-de-ori/

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/