(video) „Dacă Ferrari ar fi făcut un pickup…” Detalii despre viitorul Fisker Alaska

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În urmă cu două săptămâni, Fisker a organizat o prezentare a unor viitoare modele și acum a decis să dezvăluie în mod constant informații detaliate despre acestea. Săptămâna trecută au apărut noi date despre Fisker Ronin şi acum se povestesc mai multe despre Fisker Alaska, pe care dezvoltatorii îl numesc drept un super sport pickup truck.

Mai mult, Henrik Fisker a declarat pentru Auto Express că „dacă Ferrari ar face un pick-up, (cam) așa ar arăta”.

Caracteristici cheie:

  • Se bazează pe modelul de producție Fisker Ocean. Împart cadrul cabinei şi construcția şasiului, deși datorită creșterii ampatamentului și a altor modificări necesare, numele de cod al platformei s-a schimbat din FM29 în FM31.
  • Designul părții frontale a fost schimbat, iar compartimentul marfar ataşat în spate a mărit lungimea totală de la 4.8 la 5.3 metri, devenind un concurent pentru modele precum Ford Maverick sau Hyundai Santa Cruz.
  • Bena are o capacitate extinsă de transformare.
    • Peretele din spatele cabinei, împreună cu luneta, poate coborî într-o nişă specială dedicată sub podeaua corpului, care este acoperită de un panou separat.
    • În alt render video se arată că acest perete se rabatează pur și simplu înainte, împreună cu spătarele celui de-al doilea rând de scaune. Se pare că dezvoltatorii iau în considerare ambele opțiuni și nu au luat încă o decizie finală.
    • În orice caz, cu peretele din spatele retras și spătarele rabatate ale banchetei, lungimea benei poate creşte de la 1.37 la 2.29 metri. Iar împreună cu hayonul deschis cifrele cresc până la 2.8 metri!
    • Există un spaţiu de stocare şi sub capotă, însă pentru acesta nu se declarată deocamdată volumul.
  • Interiorul lui Fisker Alaska este, în general, similar cu al lui Ocean, dar totuşi cu propriile caracteristici. În planşa de bord din fața pasagerului există un suport încorporat pentru o tabletă de lucru, iar pe tunelul central este instalat un suport imens pentru sticle, cel mai probabil fiind un accesoriu. Interesante mai sunt nişte suporturi cu centuri, inclusiv pe tavan pentru o pălărie.
  • Modelul de producţie se va oferi cu baterii de 75 sau 113 kWh, iar autonomia va varia între 370 şi 550 km. Nu există încă informații despre motoare, însă cel mai probabil le va împrumuta de la Ocean: tracțiune față (279 CP) sau AWD asigurat de două motoare (475 CP). Se declară însă că versiunea de bază va putea face 0-97 km/h în 7.2 secunde, iar cea superioară în 3.9 secunde.

Startul producției în serie este programat pentru primul trimestru din 2025 în Statele Unite, la fosta fabrică GM Corporation din Ohio, cea care a fost vândută mai întâi startup-ului Lordstown Motors, după care au cumpărat-o taiwanezii de la Foxconn. Prețul de start îi va fi de 45.400 de dolari. Poate fi deja rezervat.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise