(video) Dakar 2018: Accidente spectaculoase, zeci de maşini avariate şi dune imposibil de trecut

Acum câteva zile în America de Sud a început a 40-a ediţie a faimosului raliu Dakar. Toate bune şi frumoase, majoritatea participanţilor au pornit cu bine din capitala ţării Peru, Lima, însă după câteva sute de kilometri au avut de-a face cu probleme.

În sudul statului Peru o mare parte dintre concurenţi au rămas blocaţi o vreme deoarece nu au putut trece de o dună de nisip uriaşă. De la motociclete la camioane, aproape nimeni nu a putut ajunge până în vârf pentru că autovehiculele nu aveau destulă putere.

Un prim incident grav, dar în urma căruia pilotul a scăpat teafăr a fost înregistrat anume pe acea dună despre care am menţionat anterior.

O maşină a urcat în rampă până la jumătate, însă s-a blocat şi s-a întors lateral. În încercarea de a o tracta pentru a fi coborâtă de acolo, off-roader-ul a fost tras greşit şi drept rezultat s-a rostogolit de mai multe ori.

Ceva mai devreme, Bryce Menzies, debutant al raliului Dakar, care se afla la volanul unui buggy MINI, a suferit un accident grav în a doua etapă a competiției, la doar doi km distanţă de startul acesteia. Într-un interviu pentru Red Bull, pilotul american a recunoscut că a făcut o greșeală gravă.

Drept rezultat mașina a fost grav avariată. Menzies nu a suferit semnificativ, însă co-pilotul său Peter Mortensen a fost trimis la spital cu o gleznă fracturată.

“Co-pilotul meu m-a atenționat să fiu deosebit de atent pe acestă porțiune de drum, dar obstacolul din față mi s-a părut nesemnificativ, mult mai mic decât ceea la ce mă așteptam să văd. Am reușit să-l depășim cu viteză mare şi ca urmare partea din spate a buggy-ului s-a ridicat în sus, iar bara de protecție din față a atins solul. Cred că ne-am rostogolit de vreo șapte sau opt ori” a declarat Menzies.

Vezi momentul accidentului:

Ediţia din acest an a raliului Dakar se va încheia la 20 ianuarie în oraşul Cordoba din Argentina. La momentul publicării acestui articol participanţii încă se mai află în Peru, urmând ca în ziua de 12 ianuarie să ajungă în statul vecin Bolivia. Traseul complet are o lungime de aproape 9.000 de kilometri şi este compus din 14 etape cu 100% off-road.

De la linia de start au pornit 337 de autovehicule, împărţite în cinci categorii: bike, quad, car, sxs şi truck.

GALERIE FOTO (primele patru etape, sursă: facebook.com/dakar):

Cmentariile sunt închise