(video) De astăzi, oficial, maşinile militare patrulează alături de INP prin ţară. Deja fără mitraliere

Acum câteva ore, în baza unui decret semnat de preşedintele RM şi în urma şedinţei Comisiei pentru Situații Excepționale, s-a luat decizia ca Ministerul Apărării să ofere sprijin Ministerului Afacerilor Interne în acțiunile de prevenire și combatere a virusului de tip nou COVID-19. Respectiv, militarii vor oferi suport poliţiştilor, iar în situaţia dată angajaţii MAI vor fi superiori.

FOTO: army.md

Astfel, au fost create echipaje comune formate din polițiști și militari, dislocate la sensurile giratorii din toate sectoarele din Capitală. Anume asta au văzut mii de oameni ieri pe străzile capitalei şi s-au nedumerit de necesitatea scoaterii în stradă a tehnicii militare.

Însă aflaţi că acest lucru a fost în regim de test, iar de astăzi, oficial, autovehiculele vor putea fi observate pe drumurile publice patrulând. De această dată şi fără mitraliere, ne-a informat un cititor, dar şi ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, în cadrul unei emisiuni televizate.

Mitralierele de pe mașinile blindate deja au fost scoase. Mișcarea a fost una simbolică. Acestea însă vor continua să asiste Poliția. Mașinile blindate respective sunt cele mai mici din ceea ce deține Armata Națională, afirmă ministrul Alexandru Pînzari.

Posted by Gheorghe Gonța on Tuesday, March 24, 2020

Această măsură are scopul de a sensibiliza și responsabiliza cetățenii, de a spori gradul de securitate, precum și de a informa oamenii despre măsurile stabilite de autorități, prin difuzarea mesajelor audio cu privire la pericolele Coronavirusului.

Totodată, militarii și polițiștii vor patrula împreună în locurile publice, inclusiv parcurile și zonele de agrement, pentru menținerea ordinii și asigurarea respectării de către cetățeni a regimului de carantină și izolării la domiciliu pe perioada pandemiei. În total vor fi implicaţi peste 1.500 de militari și circa 160 de unități de tehnică.

Ieșirea Armatei în stradă are și un rol psihologic asupra celor care refuză să se supună autorităților pe timp de carantină, mai spune ministrul Apărării:

Ieșirea Armatei în stradă are și un rol psihologic asupra celor care refuză să se supună autorităților pe timp de carantină, spune ministrul Apărării, Alexandru Pînzari.

Posted by Gheorghe Gonța on Tuesday, March 24, 2020

Armata ar mai urma să instaleze posturi în jurul satelor aflate în carantină, iar militarii vor fi înarmați:

Armata ar urma să instaleze posturi în jurul satelor aflate în carantină. Și da, militarii vor fi înarmați, declară ministrul Apărării.

Posted by Gheorghe Gonța on Tuesday, March 24, 2020

Astăzi, 20 de unităţi de tehnică militară din dotarea Armatei Naţionale, împreună cu echipajele Inspectoratului Național de Patrulare al IGP, au plecat azi dimineaţă spre mai multe localități din țară, dar şi prin capitală, pentru a patrula şi monitoriza respectarea măsurilor impuse de autorități și pentru a informa cetățenii despre riscurile răspândirii și îmbolnăvirii cu virusul COVID-19.

Grupurile mixte de angajați ai Ministerul Apărării şi Ministerului de Interne asigură inclusiv respectarea de către cetățeni a regimului de carantină și izolare la domiciliu pe perioada stării de urgență. Totodată, militarii şi carabinierii monitorizează situaţia în staţii şi unităţile de transport public pe teritoriul municipiului Chişinău şi Bălţi.

De asemenea, echipajele comune se deplasează prin localitățile raioanelor Cahul, Hîncești, Sîngerei și Bălți.

De menţionat că în acelaşi timp, microbuzele de tip IVECO și Chevrolet ale Armatei Naţionale şi ambulanțele Spitalului Clinic Militar Central al Ministerului Apărării au transportat în aceste zile 58 de cadre medicale şi 22 de persoane, care inițial au avut semne de infectare cu COVID-19, dar testele s-au dovedit a fi negative.

În următoarele zile, aceste acțiuni vor continua, iar cetățenilor le este recomandat să se informeze despre toate măsurile organizate și să respecte noile restricții care intră în vigoare de astăzi.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi imagini foto/video pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/