(video) De ce acoperişul retractabil de pe noul Porsche 911 Carrera Cabriolet este unul special

Noua generaţie Porsche 911 Carrera Cabriolet şi-a sărbătorit premiera mondială la Salonul Auto de la Geneva şi este gata să intre pe piaţă cu al său acoperiş ce se poate da jos pentru a profita mai mult de plăcerea condusului în aer liber. Anume acest acoperiş, dezvoltat pentru noua generaţie de decapotabile sportive, este caracterizată drept o piesă unică de către producător.

Porsche plasează în mod tradițional cerințe ridicate atunci când are loc dezvoltarea unui acoperiş retractabil pentru modelele 911. Spre deosebire de celelalte instalate pe generaţiile anterioare, acest acoperiș nou este rezultatul unei dezvoltări in-house. Tehnologia inovatoare folosită creează un plafon curbat ca şi cel al unui automobil coupe atunci când panoul moale este închis.

Cu contururi aproape identice, acoperișul textil se întinde elegant de la arcul format de rama superioară a parbrizului până la capacul compartimentului în care se depozitează. Fără nici un fel de arcuri vizibile sub țesătură sau secțiuni care pot întrerupe designul curgător, noul acoperiș are, de asemenea, avantaje atunci când vine vorba de aerodinamică. Datorită noii unități hidraulice de acţionare mai ușoare, soft top-ul poate fi deschis sau închis în aproximativ 12 secunde până la viteze de 50 km/h.

Iată primul nostru contact cu decapotabila Porsche:

Designul inovator al acoperişului a permis realizarea unor forme anterior intangibile pentru materialele textile folosite. Pe noul 911 Cabriolet, întregul soft top, în afară de secțiunile laterale, se întinde pe o suprafață de acoperiș rigidă compusă din segmente individuale care sunt poziționate perfect unul lângă celălalt. Cele patru elemente sunt: rama frontală, doua arcuri a panourilor şi mica lunetă din spate. La fel ca şi celelalte segmente, rama ferestrei posterioare este confecționată din magneziu.

Toate piesele cadrului sunt conectate “kinematic”, astfel încât doar câte un cilindru hidraulic este necesar pe fiecare parte pentru a pune în mişcare acoperişul textil. Pentru mecanismul de blocare, Porsche a ales să-l folosească pe cel central electric de încuiere a portierelor, dar sprijinit de nişte dispozitive suplimentare.

Revenind la acoperiş, aflaţi că nu există nici o conexiune fixă între arcurile panourilor și țesătura moale, astfel încât cele patru segmente din magneziu se pot suprapune unul peste altul după o schemă de pliere sub forma literei Z. Acest design unic înseamnă că pachetul de acoperiş, la ai săi doar 23 de centimetri înălțime și în jur de 55 centimetri lungime, necesită foarte puțin spațiu de depozitare.

În timp ce partea frontală a acoperișului rămâne vizibilă în poziție deschisă, capacul compartimentului de sus în formă de seceră acoperă porțiunea din spate. Apropo, întreaga suprafață exterioară a acoperişului mai conţine un strat izolant şi atunci când este instalat, ocupanții vehiculului se vor bucura de niveluri de confort climatic și sonor care sunt foarte aproape de cele ale unui 911 Coupe.

https://newstv.porsche.de/en/embed/70132.html

Noile Porsche 911 Carrera Cabriolet mai sunt dotate cu un deflector de vânt integrat și operat electric, care asigură un confort sporit la viteze mai mari. Deflectorul de vânt este fixat pe un semicerc de susținere în formă de U, care este complet integrat în zona posterioară atunci când este pliat și, prin urmare, nu limitează spațiul de pe scaunele din spate. Acest semicerc poate fi ridicat în două secunde după apăsarea unui buton și instalează o plasă care este tensionată la margini de un al doilea element mobil.

Deflectorul de vânt poate fi deschis și închis până la o viteză de 120 km/h. Când acoperişul este coborât, garantează o protecție foarte bună împotriva curenţilor care pot provoca ulterior dureri, în timp de zgomotul produs de vânt este redus la minim.

Decapotabilele de nouă generaţie mai au un sistem automat de protecție în cazul unor eventuale răsturnări. Acest lucru constă, în esență, dintr-un compact cadru portal cu auto-suport, făcut din secţiuni de aluminiu de înaltă rezistenţă sudate şi extrudate. Cu o rezistență ridicată, cadrul de susținere este de asemenea utilizat pentru consolidarea corpului maşinii, prin îmbunătățirea rigidităţii torsionale.

În cazul unui accident iminent cu răsturnare, două module casete nou dezvoltate din spatele scaunelor posterioare se extind prin presiune. Declanșarea are loc pirotehnic de către un micro generator pe bază de gaz. În cazul în care acoperişul este închis, câte un element din carbură de metal îşi face apariţie din cele două casete pentru a străpunge geamul lunetei în câteva secunde.

Declanșarea accidentală a acestor sisteme este practic imposibilă deoarece o unitate de control de înaltă precizie cu senzor roll-over integrat este responsabilă pentru detectare, acționare și monitorizare continuă. Aceasta analizează fiecare schimbare în înclinația corpului, accelerația longitudinală și transversală, precum și contactul cu suprafaţa de drum.

Amintim că modelele Porsche 911 Carrera Cabriolet pot fi comandate şi în ţara noastră prin intermediul dealerului oficial.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/