(video) Ai auzit despre Maserati Boomerang? Unicul automobil cu un interior incredibil a fost arătat lumii acum 50 de ani

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

La acea vreme, pentru că nu existau prea multe alternative, era o adevărată mașină de vis, un model extrem, futurist, aproape irațional, cu siguranță frumos, capabil să rămână imprimat în memoria fiecărui fan. Iată că a trecut o jumătate de secol de la 9 martie 1972, ziua când Maserati Boomerang și-a făcut debutul la Salonul Auto de la Geneva. A fost un concept creat de renumita mână a lui Giorgetto Giugiaro și produs de Italdesign.

Maserati Boomerang, iniţial o machetă care a avut o apariție trecătoare la Salonul Auto de la Torino din 1971, a fost realizat într-un singur exemplar, cel care a şi fost arătat lumii la salonul elvețian din 1972. Şi atunci fusese un vehicul înmatriculat care a funcționat perfect!

Baza folosită de Italdesign (șasiu și mecanică completă) a fost un Maserati Bora, cu un motor posterior, dar montat central, cu opt cilindri şi un unghi al V-ului de 90 de grade, cu volum de 4.719 cm3. Poate dezlănțui 310 CP pentru a-l catapulta spre o viteză maximă de aproape 300 km/h! Cutia de viteze îi este una mecanică în cinci trepte, iar tracţiunea – pur spate.

Coupeul sport cu două locuri nu a intrat niciodată în producție. În schimb, a lăsat în urmă o moștenire stilistică care a continuat să trăiască nu numai în creațiile ulterioare ale lui Giugiaro, ci și în alte proiecte, servind ca sursă de inspirație pentru diverși alți producători auto din Europa și Statele Unite, Lamborghini fiind un exemplu.

Macheta din 1971 de dimensiuni normale

Originalitatea Boomerangului din punct de vedere estetic a fost demonstrată în forma sa de pană și în liniile sale îndrăznețe, clare, care transmiteau o imagine de penetrare, putere și viteză. Modelul a fost desenat de-a lungul unei linii orizontale care a împărțit mașina în două, cu un parbriz înclinat și un acoperiş panoramic.

Ferestrele originale, în special pe cele două uși, au fost intercalate cu o bandă de metal. Farurile pătrate retractabile s-au remarcat în față, alături de nişte stopuri orizontale din spate.

Complet unic îi este şi interior. A fost extrem de modern la acea vreme, să recunoaștem, cu un panou de bord construit “în” volanul fără spițe, în timp ce scaunele au fost poziționate foarte jos, având o poziţie de şezut ca în maşinile de curse.

Singurul Boomerang produs vreodată şi-a făcut de-a lungul timpului mai multe apariții în competiții internaționale. Mai mult, a schimbat deja diverși proprietari, a ajuns să apară într-o serie de licitații și a fost chiar folosit în reclame.

Maserati Boomerang, considerat de mulți a fi o adevărată operă de artă, a fost revoluționar și a reușit să influențeze designul mașinilor succesive. A continuat tradiția Maserati ca o marcă capabilă să creeze concepte auto unice, mașini iconice și avangardiste care au acționat ca pionieri ai tehnologiei și stilului.

Modelul de producţie din 1972

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/