(video) De ce l-au lăsat să plece? Un echipaj INP a refuzat să amendeze un șofer care circula neregulamentar

Șoferii, care au fost amendați vreodată de INP, cunosc că întocmirea unui proces verbal poate dura în jur de 10-15 minute. Agentul totuși are de completat mai multe câmpuri cu datele conducătorului auto care a încălcat regulamentul circulației rutiere și asta poate dura.

Se pare că un echipaj care activează în raza raionului Orhei poate face același lucru în doar un minut, iar în plus mai și refuză să documenteze un șofer care circula neregulamentar pe banda opusă, încălcând linia continuă dublă, chiar dacă îi erau prezentate probe video de către un alt participant la trafic!

Cazul a fost raportat de un concetăţean pe un grup de Facebook, care a atașat și imaginile înregistrate la 15 februarie curent. Puteți vedea încălcarea surprinsă la ora 13:59, pe când echipajul de poliție și mașina de marcă Audi staționate pe acostament deja la ora 14:02.

“Bună, de obicei nu prea fac postări în acest grup, dar acum chiar nu am putut rămâne indiferent. Toți cam știm că persoanele cu mașini cu numere străine, îndeosebi cele din Lituania, încalcă în mod special regulile de circulație, fie asta în oraș, fie sub camerele video, știind că nu vor fi trași la răspundere. Așadar, ieri, 15 februarie, deplasându-mă pe drumul R14, în localitatea Pelivan, cu o viteză de aproximativ 50 km/h permisă prin localitate, ceea ce făceau şi alţii, pe când un astfel de exemplar, cu numerele EJJ 669, a ieșit la depășire pe contrasens, sub camerele video, de ce și nu. Toți încalcă mai ales viteza, dar nici chiar în așa mod.

Sigur, nu m-am luat după el pentru că nu prea avea sens. Din fericire (așa credeam eu), însă doar peste două minute domnul a fost oprit de către patrula 9893, presupun pentru depăşirea limitei de viteză. Nu puteam să nu mă opresc. Când mă îndreptam spre mașina oamenilor legii, deja totul s-a rezolvat, șoferul se întorcea înapoi spre mașina sa, la care i-am zis că nu-i normal să mergi în așa mod ieșind pe contrasens. În mod normal nu aveam niciun drept să-l rețin, mai ales știind că poliția e chiar parcată în urma lui.

M-am salutat ulterior cu domnul polițist și l-am rugat să fie reținut acest șofer încât a încălcat și este material video care demonstrează acest lucru, la care mi-a răspuns ceva de genul: “nu, nu putem pentru că nu suntem de pe regiunea asta, etc” . Emmm…SERIOS?? “Sunați la 112 și raportați cazul”, îmi mai spusese domnul polițist.

Aşadar, având și șoferul pe loc, de ce nu au făcut ei acest lucru, de ce nu de transmis informația dată la următoarea patrulă care era cu câţiva km mai departe pe același drum, dacă nu vrei să te ocupi de asta? Am sunat la 112 așa cum mi s-a sugerat și după o oră am fost telefonat de un alt polițist care, nu știu, presupun că investighează acest caz. Hai să fim mai buni și să nu fim indiferenți, mai ales când, vorbim despre siguranța în trafic”, a menționat șoferul în grupul de Facebook.

AutoBlog.MD va sesiza Inspectoratul Național de Patrulare și va solicita o copie a protocolului emis de echipajul 9893 precum și o reacție în legătură cu refuzul agenților de a documenta încălcarea rutieră gravă, chiar dacă erau prezentate probele video. Vom reveni cu update la acest articol.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-politia-cu-adevarat-nu-i-poate-face-nimic-fostul-angajat-al-inp-surprins-cum-circula-ilegal-in-continuare/

https://autoblog.md/video-un-sofer-a-fost-oprit-de-o-patrula-inp-in-raionul-soldanesti-pentru-un-stop-defect-iata-ce-a-urmat/

https://autoblog.md/video-politistii-care-nu-iau-mita-si-denunta-conducatorii-auto-ar-putea-primi-premii-ce-crede-seful-mai-despre-asta/

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/