(video) Derapaj continuu timp de aproape 18 ore! Un rus afirmă că a stabilit un record mondial

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Evghenii Novokşonov, un şofer din Ekaterinburg, afirmă că a stabilit un record mondial în ce priveşte driftul continuu. Recordul anterior a aparținut echipei BMW şi a fost realizat pe asfalt umed.

Evghenii a trebuit să doboare acest record şi se pare că a reuşit, însă a sa performanţă nu a fost înregistrată deocamdată nicăieri.

Recordul din Ural a fost stabilit pe gheața lacului Kaldî din regiunea Celiabinsk. Pe un traseu special pregătit, Evghenii a condus derapând pe o distanţă de 439.8 kilometri, timp de 17 ore şi 34 de minute (de la 10 dimineaţa până la 4 dimineaţa din ziua următoare), totul fiind transmis live pe YouTube. Pentru comparație, cei de la BMW au făcut 374 de km în opt ore.

Pentru înregistrarea derapajului continuu, mașina personală VAZ-2106 a suferit câteva modificări. În interior a fost instalat un rezervor de 200 de litri cu o pompă de benzină, din care carburantul era pompat la necesitate în rezervorul principal de 40 de litri. A mai fost instalată și iluminare suplimentară pentru conducerea în întuneric.

„Acest VAZ a fost special pregătit pentru disciplina de drift. Această mașină este ușoară, cu elemente de caroserie din plastic și o suspensie custom. Cântărește 800 de kilograme, dar împreună cu butoiul de benzină în jurul unei tone.

Echipamentul însă a cedat: în ceasul al 16-lea, radiatorul principal s-a deteriorat. A trebuit să merg în frig timp de o oră. Am crezut că oricum am doborât deja toate recordurile, așa că am decis să terminăm”, a comentat bărbatul pentru e1.ru.

Recordul său este imposibil de înregistrat acum în Cartea Recordurilor Guinness din cauza sancțiunilor împotriva Rusiei, dar Evghenii intenționează să contacteze Cartea Recordurilor din Rusia pentru înregistrare.

O cerere de înregistrare costă aproximativ 120.000 de ruble. Mai mult de jumătate din sumă a fost deja colectată cu ajutorul donațiilor din timpul live-ului. Restul sumei se va obține probabil cu ajutorul sponsorilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata