(video) Detalii despre noua Mazda EZ-6, primul model cu frunk al mărcii

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noua Mazda EZ-6 a apărut pentru prima dată în fața publicului larg în această primăvară, la Salonul Auto de la Beijing, unde am văzut-o și noi pe viu. Între timp s-a aflat că nu este un produs dezvoltat independent, ci un remodelat Deepal SL03 al mărcii Changan, unul dintre cei patru giganți auto de stat care are o întreprindere mixtă împreună cu Mazda.

Acum au fost deschise comenzile pentru Mazda EZ-6 liftback, iar cu această ocazie s-au anunțat toate specificațiile tehnice, anterior necunoscute. Pe scurt vorbind, în termeni de dotări și tehnologii, saltul față de a treia generație Mazda6 pe care o cunoaștem este semnificativ, dacă nu cer și pământ!

Caracteristici cheie:

Exterior

  • Este acum un sedan liftback!
  • Noua Mazda EZ-6 este foarte diferită de original: are o imitație de grilă de radiator și blocuri optice originale, toate în stilul corporativ al mărcii japoneze. Unde mai pui că nu lipsește limbajul de design Kodo. Cu toate acestea, structura și proporțiile caroseriei au fost moștenite de la Deepal SL03, fiind cel mai bine sesizate din lateral. Portierele nu au rame la geamuri.
  • Este interesant faptul că ampatamentul celor două mașini diferă formal: SL03 are 2900 mm, iar EZ-6 cu cinci milimetri mai scurt. Pe celelalte fronturi este doar puțin mai mare decât ultimul Mazda6, deja scos din producție: 4921 x 1890x 1485 mm.
  • Paleta de culori pentru caroserie include opt nuanțe. Jantele pot fi doar de 19 inchi.
Mazda EZ-6

Interior

  • Deși arhitectura planșei de bord este diferită de cea din SL03, nu lipsesc două ecrane de 10.1 și 14.6 inchi. Diferit este și tunelul central, însă la fel e unul cu două etaje. Alt format au și panourile interioare ale ușilor, cu elemente și comenzi repoziționate.
  • Printre altele, se remarcă prezența unui head-up display cu realitate augmentată (50 de inchi), iluminare ambientală conturată în 64 de culori, sistem audio Sony cu 14 difuzoare, procesor Snapdragon 8155 pentru sistemul multimedia, climatizare automată cu filtru de particule și purificator, acoperiș din sticlă, etc.
    • Interesant mai este un asistent care recunoaște comenzi prin gesturi, dar și un asistent vocal care poate memora tonul vocii a până la patru oameni diferiți și reacționa individual la comenzile lor. Tot prin comandă vocală poate fi deschis hayonul, șoferul fiind la exterior cu mâinile ocupate.
  • Tapițeria de bază este o piele artificială. Pentru o taxă suplimentară se oferă una perforată Nappa în combinație cu una întoarsă. Există și aplicații din furnir de lemn.
    • Scaunele frontale pot fi de tip Zero Gravity. În acest caz au suporturi pentru gambe, reglaje electrice în 14 direcții, ventilație, încălzire pe trei niveluri și masaj în opt puncte.
  • Volumul portbagajului variază între 479 și 1174 de litri (hayonul e una cu luneta). Pe versiunea electrică mai există un frunk în toată regula (99 litri), o premieră pe o mașină Mazda.
Mazda EZ-6

Sub capotă și caroserie + asistență

  • Precum Deepal SL03, noua Mazda EZ-6 este oferită în versiune hibridă sau pur electrică.
    • În primul caz, sub capotă există un benzinar natural aspirat de 1.5 litri (95 CP). Acesta nu este conectat la roți și funcționează doar în calitate de generator de curent.
      • Pe puntea din spate se află un motor electric (218 CP/320 Nm). Acesta poate fi alimentat cu energie dintr-o baterie de 18.9 sau 28.4 kWh.
      • Autonomia electrică se ridică la 130 sau 200 de kilometri (CLTC). Însă cea combinată în modul hibrid poate ajunge la 1301 de km (consum mixt de 3.6 litri).
    • În al doilea caz, sedanul are un singur electromotor posterior (258 CP/320 Nm). Există posibilitatea de a alege între o baterie de 56.1 sau 68.8 kWh (30-80% în circa 15 minute), cu o autonomii de 480 și 600 km (CLTC) respectiv.
    • Indiferent de unitatea de propulsie, viteza maximă e limitată la 170 km/h.
  • Modelul are o suspensie independentă (despre amortizoare adaptive nu se anunță nici opțional), frâne cu discuri frontale ventilate și poate avea un eleron activ pe hayon. De asemenea, nu lipsește o funcție populară de power bank (3.3 kW), dar și o suită de asistenți electronici de ultimă oră (peste 19 sisteme asigurate de 22 de senzori, inclusiv cruise control adaptiv L2.5).
  • Producătorul mai laudă construcția mașinii: grinda de acoperiș este din oțel laminat la rece cu cea mai mare rezistență din industrie – 1500 Mpa. Oțelul de înaltă rezistență reprezintă 86% din caroserie. Bateria a trecut de 119 teste de siguranță stricte, depășind standardul național chinez de 20 de ori.
    • Cele 9 airbaguri au un volum total de 350 de litri (cele laterale de tip cortină au o lungime de doi metri). Centurile de siguranță au pretensionare dublă.
Mazda EZ-6

Preț

În China, noua Mazda EZ-6 costă minimum 160.000 de yuani (20.500 de euro), deși Deepal SL03 valorează minimum 15.300 de euro. Pentru versiunea de top a EZ-6 se cere echivalentul a 26.800 de euro.

Mazda a brevetat denumirea 6e în Europa de curând, însă la moment nu se știe exact ce fel de automobil va fi acesta: cel descris în acest articol (100% identic sau cu agregate diferite) sau o mașină complet diferită într-o specificație dedicată regională? Așteptăm anunțuri oficiale.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise