(foto) Epopeea unor piloni din plastic de strada 31 August: unul deteriorat, altul tăiat

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

O adevărată epopee se petrece în ultimele ore cu nişte piloni din plastic care sunt montaţi pe banda dedicată transportului alternativ de pe strada 31 August 1989. Aceştia au scopul de a împiedica accesul automobilelor pe această bandă pe care se deplasează localnici cu biciclete sau trotinete.

Miercuri, în spaţiul online a apărut această privelişte. Cu o maşină din parcul Ambasadei Republicii Turcia s-a călcat şi deteriorat un pilon din incinta Ministerului Afacerilor Externe.

Către seara zilei de 11 octombrie, un pilon vădit nou a fost pus în loc, însă nu e clar dacă a făcut asta conducătorul SUV-ului negru.

Totuşi, joi, colegii de la Newsmaker au distribuit cazul, cu menţiunea că este pentru a treia oară de la începutul toamnei când cu mașina dată se încalcă RCR. Contactată pentru un comentariu, Diana Fetco, șefa secției comunicare și protocol din cadrul IGP a precizat că șoferul va fi sancționat.

„Poliția despre cazurile precedente nu cunoaște, acest caz însă a fost înregistrat. Vom solicita Ministerului de Externe să ne fie furnizată informația cine se afla la volan în momentul comiterii contravenției, cu prezentarea ulterioară a persoanei la sediul poliției și documentarea acesteia. Chiar dacă sunt cetățeni străini, aceștia cad sub incidența Codului nostru Contravențional. Respectiv, va fi aplicată amenda, dar și obligată persoana să restituie prejudiciul produs”

Iar purtătoarea de cuvânt a INSP, Natalia Golovco, a declarat că oamenii legii „vor stabili toate circumstanțele, iar agentul constatator va lua o decizie”.

Între timp, suntem în ziua de vineri şi în această dimineaţă a apărut în vizor un alt caz. Un alt pilon similar nu a fost deteriorat şi nici chiar dezinstalat, ci a fost tăiat de la bază de către o persoană necunoscută. Motivul a fost, potrivit martorului ocular, pentru a parca pe trotuar…

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi-ne imagini foto/video în calitate maximă AICI (selectaţi via link şi lăsaţi-ne linkul generat), pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Cmentariile sunt închise