(video) Detroit 2023: Premieră – Noua, a treia generaţie GMC Acadia

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Salonul auto NAIAS (North American International Auto Show) desfășurat la Detroit și-a pierdut amploarea și prestigiul de altă dată. Dacă anterior această expoziție se desfăşura la fiecare început de an, găzduind premierele multor mașini noi, atunci anul acesta (fiind mutat în septembrie) toate debuturile mai mult sau mai puțin semnificative pot fi numărate pe degetele unei mâini.

Singura maşină prezentată acolo, cu adevărat nouă, despre care avem să vă mai spunem, este a treia generaţie GMC Acadia.

Caracteristici cheie:

  • Precum generaţiile trecute, modelul Acadia este înrudit cu Chevrolet Traverse, care și-a schimbat generaţia la mijlocul verii. Astfel fiind spuse, toate schimbările și inovațiile principale pentru aceste două crossovere sunt în mare măsură identice.
  • Dacă GMC Acadia era anterior mai compact decât Traverse, acum aceste modele au dimensiuni similare. Chiar și ampatamentul le este același: 3.070 mm.
    • Noua generaţie este mai lungă cu 260 mm (5.179 mm), mai lată cu 107 mm (2.022 mm) şi mai înaltă cu 81 mm (1.826 mm).
    • Designul exterior păstrează brutalitatea familiei actuale, mai proeminente devenind luminile de zi frontale şi terminaţiile duble de eşapament.
  • Interiorul a devenit mai spațios, iar dezvoltatorii susțin că noul Acadia este lider în clasă în ceea ce privește spațiul pentru picioare pentru șofer și pasagerul din față.
    • Al treilea rând cu trei locuri, care vine standard, a devenit mai confortabil, de asemenea.
    • Al doilea rând poate fi dotat cu două scaune individuale sau cu o altă banchetă pentru trei pasageri. În consecință, numărul de locuri în maşină poate fi de şapte sau opt.
    • Volumul portbagajului cu al treilea rând rabatat a crescut cu 36%, iar cu toate scaunele de pe toate rândurile instalate (adică spaţiul de după al treilea rând) a crescut cu aproape 80%, deşi cifrele în litri nu s-au publicat deocamdată.
  • În zona şoferului:
    • Levierul cutiei de viteze se află acum sub formă de manetă în spatele volanului. Locul eliberat de pe tunelul central s-a utilizat pentru montarea unor suporturi pentru pahare.
    • În fața șoferului se află un ecran de 11 inchi, iar aproape toată consola centrală este ocupată de un monitor vertical tactil de 15 inchi, standard. Un head-up display color de 8.0 inchi este opţional.
    • Sistemul multimedia are Google built-in, respectiv oferind asistentul vocal Google, navigaţie prin Google Maps şi magazinul de aplicaţii Google Play.
    • Standard se poate utiliza un cruise control adaptiv şi un sistem de camere cu vedere la 360 de grade (pot fi montate până la nouă unităţi în funcţie de solicitare).
    • Opţional este sistemul de pilotare semi automatizată Super Cruise (include asistență la remorcare și capabilități de schimbare automată a benzii).
  • Două versiuni dedicate la alegere:
    • Ca și până acum, gama include o versiune off-road Acadia AT4, care se remarcă prin: tracțiune integrală cu două ambreiaje laterale pe puntea din spate, ecartamente mai late, o suspensie modificată cu amortizoare diferite (cu control hidraulic al reculului) și o gardă la sol crescută cu 25 mm, jante de 18 inchi cu anvelope de teren, elemente de protecţie suplimentare sub maşină şi inele de remorcare, un mod electronic de conducere dedicat (inclusiv Hill Descent Control) pentru off-road şi altele.
    • Versiunea de top Denali se face deosebită printr-un exces de elemente cromate, jante de 22 inchi, tapiţerie din piele scumpă, un sistem audio Bose (16 difuzoare) cu sistem activ de reducere a zgomotului ambiental, scaune rabatabile cu o singură atingere pe al doilea rând și rabatabile electric pe al treilea rând, o grilă de radiator unică, un acoperiş panoramic, decor autentic din lemn gravat cu laser, scaune frontale încălzite şi ventilate, plus o serie de alte opțiuni.
  • Noul Acadia păstrează platforma cu motor montat transversal și tracțiune principală pe roțile din față.
    • Sub capotă nu mai există un V6 natural aspirat, singura opţiune fiind un nou benzinar turbo cu patru cilindri şi volum de 2.5 litri (333 CP/442 Nm). Cutia de viteze cu nouă trepte a fost înlocuită cu una cu opt rapoarte.
    • Sistemul AWD este opţional şi cu el este posibilă tractarea a până la 2.268 kg. Un sistem exclusiv de control activ al cuplului este valabil pe modelul AT4.
  • Lista asistenţilor electronici standard: Forward Collision Alert, Following Distance Indicator, Front Pedestrian and Bicycle Braking, IntelliBeam High Beam Assist, HD Rear Vision Camera, Rear Park Assist, Safety Alert Seat, Rear Cross Traffic Braking, Blind Zone Steering Assist, Buckle to Drive, Rear Seat Reminder, Intersection Automatic Emergency Braking, Rear Pedestrian Detection, Enhanced Automatic Emergency Braking, Adaptive Cruise Control, Speed Limit Assist, Side Bicyclist Alert, Enhanced Lane Keep Assist, Reverse Auto Braking, Traffic Sign Recognition.

Odată cu schimbarea generației, Acadia își schimbă și casa. Dacă anterior era făcut pe aceeași linie de asamblare cu Cadillac-uri pe bază de platformă comună (uzina Spring Hill Manufacturing din Tennessee), atunci noul model va fi realizat la aceeași fabrică GM din Michigan unde este produs Chevrolet Traverse. Startul vânzărilor este programat pentru primul trimestru al anului 2024.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise