(video) Detroit 2023: Premieră – Noul Jeep Gladiator facelift care nu va exista în Europa

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În timp ce modelul Jeep Gladiator este eliminat de pe piaţa europeană printr-o ediţie limitată de adio, acesta va continua să existe peste ocean! Gladiator facelift a debutat în cadrul Salonului Auto de la Detroit. Şi aproape toate modificările sunt asemănătoare cu cele pe care le-a primit Wrangler, care stă la baza pickup-ului.

Caracteristici cheie:

  • S-a ales cu o nouă grilă de radiator mai îngustă, cu şapte deschideri familiare pentru o ventilație suplimentară. Antena este acum integrată în cadrul parbrizului. Designul jantelor a fost schimbat, existând şapte opţiuni de 17-20 inchi.
  • În cabină, un nou sistem multimedia Uconnect 5 rulează pe un nou monitor central de 12.3 inchi, montat standard. Au fost adăugate și airbaguri cortină, la fel standard.
  • În continuare e valabil în echipările Sport, Sport S, Willys, Mojave și Rubicon. Însă a apărut una nouă de top Rubicon X, care diferă de Rubicon printr-o bară de protecție din oțel, o cameră frontală, tapițerie a scaunelor din piele nappa, scaune față reglabile electric și alte dotări/echipamente.
  • Sunt oferite noi pachete off-road din fabrică, pregătite în comun cu firma de specialitate AEV (American Expedition Vehicles). Cel mai extrem kit Level II pentru versiunea Gladiator Rubicon presupune creșterea gărzii sol până la 400 mm (datorită căreia poate aborda vaduri de apă cu o adâncime de 914 mm), instalarea de protecție suplimentară, bare de protecție ranforsate și anvelope off-road cu un diametru exterior de 37 inchi.
  • În general, tehnologia a rămas aceeași, iar sub capotă a fost lăsat un singur motor, un V6 natural aspirat de 3.6 litri (289 CP), care este cuplat la o cutie mecanică în şase trepte sau automată cu opt trepte. Se păstrează oferta de tracţiune part-time sau integrală cu ambreiaj pentru conectarea punţii frontale.
  • Jeep a abandonat motorul turbodiesel V6 3.0 (264 CP) pentru Gladiator, lansând recent o ediţie limitată de adio cu el, numită FarOut. Este valabilă şi pentru Europa pentru modelul pre-facelift.

Apropo: Acum câteva zile, noul Wrangler facelift a fost prezentat în Europa şi la fel este valabil cu o singură motorizare plug-in hybrid (380 CP/637 Nm, 51 km autonomie). Însă doar în unele ţări va exista cu un turbodiesel de 2.0 litri şi cu patru cilindri (272 CP/400 Nm).

Așadar, principala piață pentru pickup va fi Statele Unite. Vânzările de mașini restilizate vor începe acolo la sfârșitul acestui an.

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise