(video) Din culisele testării noului GMA T.50, supercarul de aproape trei milioane de euro. Vezi la ce a fost supus

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Gordon Murray Automotive are un canal de YouTube interesant, pe care vi-l recomandăm să-l urmăriţi. Cel mai nou vlog arată cum prototipul noului T.50 a fost pus la mare încercare în timpul reglării suspensiei. Supercarul limitat a fost condus peste o varietate de obstacole rutiere, aceste teste fiind strâns legate şi de calibrarea pernelor de aer.

În imagini ni se arată primul prototip al modelului GMA T.50, iar după cadru este Dario Franchitti, un fost pilot italian, în prezent şofer de teste și consultant în compania lui Gordon Murray. El povesteşte că testele severe au fost special concepute atât pentru reglarea fină a suspensiei, astfel încât roțile să mențină un contact maxim cu suprafața drumului în orice situaţie, cât și pentru a evalua răspunsul modulelor de siguranță.

Cele mai severe teste la care a fost supus prototipul T.50 XP1 au fost o grămadă imensă de pietriș și o trambulină din lemn. Supercarul în valoare de aproximativ trei milioane de euro a fost condus spre movilă cu o viteză de 30 km/h, astfel încât partea din față a mașinii a atârnat în aer când s-a oprit în vârful acesteia. Al doilea test a fost realizat cu o viteză de 70 km/h.

În plus, modelul a fost condus peste limitatoare de viteză, gropi de diferite dimensiuni şi cu diverse suprafeţe, dar şi lovit în diverse obstacole. De exemplu, unul dintre teste a simulat o coliziune cu o bordură joasă cu roata din față, iar într-un altul impactul cu un „mistreț”. Rolul animalului a fost jucat de un sac cu o greutate de 80 de kilograme, iar contactul a avut loc cu o viteză de 70 km/h.

Unul dintre scopurile unor astfel de teste este calibrarea modulelor de control a pernelor de aer. Setarea este concepută pentru a preveni declanşarea acestora în cazurile în care condițiile de drum nestandardizate nu prezintă un pericol grav pentru pasageri. De exemplu, se cunosc situații când airbagurile au funcționat chiar și după ce una dintre roțile mașinii a lovit o groapă de mică adâncime. În plus, specialiștii GMA au studiat rezistența componentelor șasiului la astfel de probleme rutiere.

Noul T.50 a fost introdus în august 2021, dar producția nu i-a început încă. Prototipul prezentat în videoclip va fi folosit drept material de studiu pentru acei angajaţi care vor întreține mașinile clienților. Mai târziu îşi va ocupa locul în Muzeul Gordon Murray Automotive.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise