in

Irlanda: Din 2030 nu se vor mai putea înregistra maşini cu motoare pe benzină sau diesel

Irlanda va completa lista ţărilor care vor interzice în perioada anilor 2030-2040 comercializarea şi înregistrarea de maşini cu motoare cu combustie internă!

driving in ireland kerry
FOTO: allianz.ie

Peste 10 ani, autoritățile irlandeze intenționează să interzică la nivel legislativ vânzarea și înregistrarea autovehiculelor pe benzină și diesel în țară. În locul mașinilor cu motoare clasice cu combustie internă ar trebui să apară pe drumuri tot mai multe mașini electrice.

Această decizie a fost luată ca parte a unei noi strategii de dezvoltare climatică. Un document emis de Guvernul local solicită trecerea la surse de energie regenerabile, mai ecologice.

Conform acestei strategii, peste 10 ani, țara vecină cu Marea Britanie ar trebui să înceteze complet vânzarea de maşini pe benzină și motorină. Conform prognozelor preliminare ale autorităților, până în 2030 numărul vehiculelor electrice ar trebui să crească până la 950.000 de exemplare odată cu acest anunţ şi eventualele campanii de informare.

În aceeași perioadă de 10 ani, Guvernul irlandez vrea să se asigure că 70% din energia electrică consumată în țară este generată din surse regenerabile. În special este vorba despre instalarea generatoarelor eoliene și a panourilor solare.

Vezi şi:

UE ar putea restrânge obiectivele privind emisiile de CO2 prin noul Pact Ecologic European

(video) Soluţie împotriva unui nou Dieselgate. UE a introdus noi teste de măsurare a emisiilor maşinilor

Ştiai asta? Câte tone de emisii s-ar reduce şi câte accidente s-ar evita dacă maşinile ar fi conectate la Internet