Irlanda: Din 2030 nu se vor mai putea înregistra maşini cu motoare pe benzină sau diesel

0

Irlanda va completa lista ţărilor care vor interzice în perioada anilor 2030-2040 comercializarea şi înregistrarea de maşini cu motoare cu combustie internă!

FOTO: allianz.ie

Peste 10 ani, autoritățile irlandeze intenționează să interzică la nivel legislativ vânzarea și înregistrarea autovehiculelor pe benzină și diesel în țară. În locul mașinilor cu motoare clasice cu combustie internă ar trebui să apară pe drumuri tot mai multe mașini electrice.

Această decizie a fost luată ca parte a unei noi strategii de dezvoltare climatică. Un document emis de Guvernul local solicită trecerea la surse de energie regenerabile, mai ecologice.

Conform acestei strategii, peste 10 ani, țara vecină cu Marea Britanie ar trebui să înceteze complet vânzarea de maşini pe benzină și motorină. Conform prognozelor preliminare ale autorităților, până în 2030 numărul vehiculelor electrice ar trebui să crească până la 950.000 de exemplare odată cu acest anunţ şi eventualele campanii de informare.

În aceeași perioadă de 10 ani, Guvernul irlandez vrea să se asigure că 70% din energia electrică consumată în țară este generată din surse regenerabile. În special este vorba despre instalarea generatoarelor eoliene și a panourilor solare.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Vezi şi:

Constantin Mihalachi: Unde este logica dragi guvernanți?! De ce vă luați de hibride când toată lumea le promovează?

https://autoblog.md/video-solutie-impotriva-unui-nou-dieselgate-ue-introdus-noi-teste-de-masurare-emisiilor-masinilor/

Ştiai asta? Câte tone de emisii s-ar reduce şi câte accidente s-ar evita dacă maşinile ar fi conectate la Internet

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata