(video) Dinamica unicului BMW M8 E31 Prototype va fi testată în acest an. Până atunci, iată cum îi sună motorul

Imagini rare au fost făcute publice pe canalul oficial BMW Group Classic. Acestea ne arată pe scurt povestea prototipului secret unic BMW M8, construit la începutul anilor ’90 și prezentat publicului abia în 2010.

Proiectul a avut toate șansele să introducă marca BMW în piscina producătorilor de maşini super sport şi asta pentru că acest M8 a primit același motor care a fost aplicat mai târziu pe McLaren F1!

Coupeul din imagini este propulsat de un impunător V12 natural aspirat de 6.0 litri (6.064 cm3), care a fost construit în esență prin combinarea a două motoare cu șase cilindri de la BMW M3. Dezvoltă 640 CP la 7.500 rpm și 650 Nm de cuplu la 5.600 rpm, iar la momentul creării, acesta era unul dintre cele mai puternice motoare din lume (cuplat fiind la o cutie manuală în şase trepte). Totuşi, cea mai fierbinte versiune a Seriei 8 de altă dată a fost echipată cu V12 ce genera doar 380 CP/550 Nm.

Măsurătorile oficiale ale dinamicii supercarului retro nu au fost niciodată efectuate, dar viteza sa maximă poate trece liber de 300 de km/h (deşi asta arată maxim pe vitezometru). Modelul McLaren F1 cu un motor similar (dar cu putere redusă la 627 CP) a putut ulterior să accelereze până la 386 km/h!

În ciuda faptului că motorul a fost instalat cât mai aproape de centrul maşinii, unele dintre componente au trebuit să fie mutate în portbagaj. Există acolo, de exemplu, un rezervor pentru uleiul de motor, iar conductele prin care acesta este mişcat trec prin acoperiș.

De asemenea, prototipul se distinge de un 850 CSi, de exemplu, printr-un ecartament posterior lărgit, prize de aer suplimentare de-a lungul părților laterale, absența unor faruri escamotabile (au fost abandonate de dragul aerodinamicii), bare de protecție diferite, etc. În plus, a fost posibilă reducerea greutăţii până la 1.443 de kilograme datorită utilizării plasticului armat cu fibră de sticlă/carbon la fabricarea panourilor de caroserie, geamuri și chiar jante.

Divizia BMW Classic Cars a restaurat prototipul și l-a pregătit pentru debutul public. Se promite că odată cu startul sezonului cald, supercarul unic va fi demonstrat în termeni de dinamică (unde și când se va întâmpla acest lucru nu se ştie). Inginerii diviziei au spus că, în timp ce trebuiau să lucreze cu sistemul de propulsie, cea mai dificilă parte a fost refacerea rezervorului de combustibil. Datorită materialelor specifice utilizate în urmă cu 30 de ani în fabricarea sa, rezervorul pur şi simplu s-a stricat și, de fapt, a trebuit să fie refăcut.

Vezi şi:

https://autoblog.md/foto-stiai-ca-bmw-creat-un-e32-cu-motor-v16-masina-fost-ascunsa-de-ochii-lumii

Cmentariile sunt închise