În lume există un BMW M5 Touring în caroserie E34 cu motor de McLaren F1, însă este ascuns de bavarezi

BMW a construit în anii 90 un M5 Touring cu motor care urma să fie instalat pe legendarul McLaren F1. Automobilul care era parte din proiectul de dezvoltare al agregatului V12 pentru acest hipercar a fost ulterior ascuns de bavarezi şi nu a fost niciodată arătat publicului larg.

Declaraţia îi aparţine fostului şef McLaren Cars David Clark şi a fost făcută în cadrul unui podcast cu participarea jurnalistului Chris Harris, actual co-prezentator al emisiunii Top Gear.

https://html5-player.libsyn.com/embed/episode/id/9852233/height/90/theme/custom/thumbnail/yes/direction/backward/render-playlist/no/custom-color/1f3e67/

Legendarul McLaren F1 a devenit atât de faimos în întreaga lume în mare parte din cauza motorului său – un V12 natural aspirat care încă este considerat cel mai bun din istoria industriei auto. Cu toate acestea, agregatul nu a fost dezvoltat in-house de McLaren, ci de către specialiştii diviziei BMW M și de talentatul Paul Roche care a plecat de printre noi în 2016.

Motorul de 6.1 litri volum (nume de cod S70/2) produce 627 CP şi 650 Nm, iar toată această putere o prelucrează o cutie de viteze manuală în şase rapoarte pe modelul F1. Cu acesta în dotare, modelul britanic mai poate atinge şi astăzi o viteză de aproape 400 de km/h!

Vezi şi: (foto) Ştiai că BMW a creat un E32 cu motor V16? Maşina a fost ascunsă de ochii lumii

Într-una din etape, pentru a testa motorul, inginerii BMW M au ales un BMW M5 Touring în caroserie E34. Se crede că această mașină a supraviețuit până în ziua de azi, dar locația sa este necunoscută. Potrivit lui David Clark, M5-ul cu V12 este ascuns într-unul din depozitele BMW și nu a fost niciodată arătat publicului.

Cât priveşte modelul BMW M5 Touring (E34), producţia acestuia a avut loc la fel în anii în care se pregătea McLaren F1. Din 1992 şi până aproape de sfârşitul lui 1994 s-au făcut doar 891 de exemplare. Break-ul a fost echipat cu un S38B38 de 3.8 litri şi cu şase cilindri în linie, care producea 340 CP şi 400 Nm de cuplu, destui pentru a putea accelera automobilul până la 100 de km/h în 5.9 secunde.

Vezi şi: (video) Designerul care a dat formă lui McLaren F1 sau Mercedes-Benz SLR McLaren îşi anunţă propriul supercar

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/