(video) DJ Benny Benassi a mixat frumos la prezentarea noului Ferrari SF1000
Scuderia Ferrari a devenit în acest an prima echipă de Formula 1 care şi-a prezentat maşina de luptă în campionat şi aceasta se numeşte SF1000, ceea ce reflectă faptul că, la un moment dat, în acest sezon, Scuderia va fi prima echipă din istorie care va participa vreodată la un al 1000-lea Grand Prix de Formula 1.
Noul SF1000, construit integral în Maranello, a fost prezentat fastuos în seara zilei de 11 februarie la Teatrul Municipal Romolo Valli din orașul Reggio Emilia. A fost o seară de gală care a sărbătorit identitatea italiană a mărcii, într-un cadru care reflecta esența Italiei în ceea ce privește drapelul național, arta, arhitectura și muzica.
Seara a început cu un flashmob, la o coloană sonoră muzicală compusă special pentru acest eveniment de Maestro Leonardo De Amicis, interpretată de orchestra Istituto Superiore di Studi Musicali di Reggio Emilia e Castelnovo ne’ Monti “Achille Peri – Claudio Merulo”, condusă de Sebastian De Amicis, la care s-a alăturat şi faimosul DJ Benny Benassi. Pe măsură ce muzica s-a încheiat, a venit rândul CEO-ului Ferrari, Louis Camilleri, să vorbească, mulțumind tuturor celor prezenți pentru participare, inclusiv oficialilor orașului, partenerilor echipei și tuturor celor ale căror eforturi vor vedea acest Ferrari în acţiune pe circuitele de curse din întreaga lume.
Dezvăluirea autoturismului a fost prezidată de directorul echipei Scuderia și directorul general Mattia Binotto, care și-a amintit cuvintele fondatorului, Enzo Ferrari pentru a rezuma emoțiile evocate de marca din Maranello: “Dați-i unui copil o bucată de hârtie și câteva creioane și cereţi-i să deseneze o mașină, și cu siguranță va fi una roşie”. Pasiune, desigur, dar și inovație, cercetare, spirit de echipă și voință de a concura, sunt calitățile care stau la baza lui #essereFerrari, hashtag-ul inventat anul trecut care evidențiază valorile celor care lucrează pentru Scuderia.
Odată ce noul SF1000 a ajuns în lumina reflectoarelor, Binotto le-a cerut celor doi piloţi, Sebastian Vettel și Charles Leclerc să i se alăture pe scenă. Amândoi au spus că abia așteaptă să se aşeze la volan. Și germanul și monegascul nu vor mai avea mult timp de aşteptat, întrucât prima zi de teste oficiale pre-sezon pe circuitul Barcelona-Catalunya va fi chiar miercurea viitoare, 19 februarie.
Directorul echipei și piloţii au fost apoi asistaţi pe scenă pentru o fotografie de grup de către vicepreședintele Piero Ferrari și președintele, John Elkann, care au închis ceremonia cu câteva cuvinte, subliniind încă o dată legăturile care leagă Calul Cabrat și Italia în sine.
“Suntem mândri că reprezentăm Italia în întreaga lume. Chiar dacă Ferrari a câștigat 238 din cele 991 de curse de Formula 1 până acum, setea noastră de victorie este mai puternică ca niciodată. În sezonul următor, vom continua să ne confruntăm cu o opoziție foarte dură, dar asta nu face decât să ne stimuleze să muncim mai mult și să ne descurcăm și mai bine. Ceea ce ne diferențiază este efortul colectiv uimitor al tuturor celor de la Gestione Sportiva Ferrari, atât pe pistă, cât și în afara acesteia. Aceasta este forța noastră”, a conchis John Elkann.
Ce pregătește 2020 pentru fanii Formula 1? Informaţii oficiale, zvonuri şi alte detalii interesante
Iată caracteristicile lui SF1000:
Date tehnice despre caroserie, cutie de viteze, suspensie, roţi, etc.
- Carbon fibre and honeycomb composite chassis, with halo fitted to the cockpit.
- Ferrari longitudinal gearbox, with 8 forward and 1 reverse gear.
- Electronic high-speed sequential semi-automatic gear change.
- Hydraulically controlled limited slip differential.
- Front and rear Brembo self-ventilating carbon disc brakes, with electronic control on rear brakes.
- Push-rod front suspension, pull-rod rear suspension.
- Front and rear 13” wheels.
Date tehnice despre motorul Ferrari 065 care produce cu toate componentele aferente circa 1.000 de CP:
- Cubic capacity – 1600 cc
- Maximum rpm – 15.000
- Forced induction – one Turbocharger
- Fuel flow rate – 100 kg/hr max
- Fuel limit per race – 110 kg
- Configuration – V6 90°
- Bore – 80 mm
- Stroke – 53 mm
- Valves – 4 per cylinder
- Injection – Direct, max 500 bar
Date tehnice despre sistemul de recuperare a energiei ERS:
- Battery energy – 4 MJ
- MGU-K power – 120 kW
- MGU-K maximum rpm – 50.000
- MGU-H maximum rpm – 125.000
Ce s-a schimbat pe SF1000 (cod de design 671, în continuarea într-o livrea roşie mată) faţă de SF90:
- Nasul – Această secţiune a lui SF1000 este o dezvoltare extremă a celei de pe SF90 și prezintă o suprapunere mai mare a componentelor structurale care susțin aripa frontală. Modificările vizează îmbunătățirea forței aerodinamice de apăsare. Producerea acestui nou nas s-a dovedit a fi destul de dificilă pentru inginerii și experţii afiliaţi, deoarece a implicat o provocare interesantă în ceea ce privește trecerea unui crash test obligatoriu, misiune îndeplinită cu succes chiar la prima încercare.
- Suspensia frontală – Brațele de suspensie din față ale unei mașini de Formula 1 sunt foarte importante, nu numai în ceea ce privește dinamica și stabilitatea vehiculului, ci și atunci când vine vorba de eficiență aerodinamică, deoarece joacă un rol în modul în care aerul curge spre spate. La SF1000, ambii acești parametri au fost luați în considerare la proiectarea dispunerii suspensiei frontale. O atenție deosebită a fost acordată integrării punctelor de montare a suspensiei și a conductelor de frână pentru a maximiza forța de apăsare, asigurând în același timp nivelul adecvat de răcire pentru discurile de frână și etriere.
- Sistemul de răcire – Pentru a optimiza nivelul de performanță al noii maşini, s-a pus un accent deosebit pe ambalarea compactă și reducerea greutății. Prin scăderea din înălţime a unor elemente ale sistemului de răcire, a fost astfel posibilă scăderea suplimentară a centrului de greutate a mașinii, ceea ce contribuie la performanțele sale generale.
- Bargeboard-urile – Aceste plăci sunt montate vertical pe părțile laterale ale unei mașini moderne de Formula 1, care ajută la dirijarea fluxului de aer către anumite părți specifice ale mașinii. Regulile privind aceste componente sunt aceleași ca pentru anul 2019, cu toate că cele de pe SF1000 au o formă mai complexă, subliniind căutarea eficienței aerodinamice sporite din fiecare parte a mașinii.
- Unitatea de propulsie – Unitatea de propulsie a unui monopost modern de Formula 1 este formată din șase componente majore: un motor cu combustie internă, în acest caz un V6 de 1.6 litri, cuplat la un turbocompresor (pentru această maşină este unul nou!) Apoi, există două generatoare cu motor, parte a sistemului ERS (şi acesta nou dezvoltat): MGU-K (Motor Generator Unit Kinetic) și MGU-H (Motor Generator Unit Heat). MGU-K este un descendent direct al sistemului KERS anterior, care recuperează energia cinetică generată la frânare și până la 4MJ din această energie poate fi stocată într-o baterie. MGU-H recoltează energia termică din turbocompresor. Apoi există bateria, folosită pentru stocarea energiei electrice înainte de a fi dislocată. A șasea componentă este electronica de control de la bord.
- Structura posterioară – Partea din spate a caroseriei lui Ferrari SF1000 este mai bine potrivită/instalată decât pe mașina din 2019, datorită lucrărilor efectuate pentru optimizarea formei și dispunerii componentelor de sub capacul motorului. Caroseria mai ridicată ajută la creșterea forței aerodinamice de apăsare prin curățarea fluxului de aer către aripa din spate. Carcasa cutiei de viteze a fost redusă pentru a permite această formă de caroserie mai extremă, producând totodată aceeași cantitate de răcire ca și pe mașina anterioară, în ciuda reducerii spațiului disponibil.
De notat că anul trecut Scuderia Ferrari a împlinit 90 de ani de la înfiinţare, motiv pentru care au botezat a 65-a maşină SF90, iar în acest an însăşi campionatul de Formula 1 îşi va marca a 70-a aniversare. SF1000 este a șaptea mașină construită pentru curse în era hibridă a Formulei 1, care a început în 2014. Ferrari a debutat în Formula 1 pe 21 mai 1950, la Monaco, în cel de-al doilea mare premiu al campionatului. Echipa din Maranello este cea mai de succes din sport cu 16 titluri la constructori, 15 campioni și 238 de curse câştigate.
Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.
Evenimentul de prezentare în reluare:
https://www.youtube.com/watch?v=xPCetHY63RQ
GALERIE FOTO:
Cmentariile sunt închise