(video) Doi şoferi s-au încăierat pe o stradă din Chişinău. Momentul, motivul şi recomandări

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Probabil nu este zi în care să nu existe certuri în traficul din Chişinău. Cel mai des neînţelegeri au loc pentru că cineva încearcă să educe pe altcineva, fie în urma unei încălcări comise, fie pentru că a fost pus în pericol, fie pentru că a fost lipsit de un anume confort, ori s-a pătruns în zona sa de confort.

Priviţi situaţia de mai jos care ne-a fost trimisă la adresa redacţiei. Pe o stradă din capitală cu două benzi per sens, pe cea extremă dreaptă găsindu-se mai multe automobile parcate, se desfăşura traficul practic pe o bandă şi jumătate. Era necesar să se circule cu atenţie căci distanţa dintre maşini era mică.

Nu ştim exact contextul, însă cel mai probabil conducătorul SUV-ului Volvo se deplasa regulamentar în banda sa până în momentul când s-a simţit restrâns. Totodată s-ar fi arătat indignat că vecinul i-a luat-o înainte şi astfel l-a pus în pericol în raport cu gabaritele sale.

Dar voi cum aţi proceda în astfel de strâmtorări şi cine ar fi obligat (de RCR sau bun simţ) să cedeze trecerea? În genere, este corect să se circule aşa dacă o bandă e ocupată?

Atenţie, cuvinte necenzurate!

Am întrebat în context inteligența artificială, căci la urma urmei ne aflăm în secolul XXI: Cum să nu existe motiv de certuri sau bătaie între şoferi în trafic?

Răspuns: Există câteva lucruri pe care șoferii le pot face pentru a reduce riscul de certuri sau bătăi în trafic.

  1. Respectați regulile de circulație! S-ar putea preveni conflictele în trafic dacă toți șoferii ar urma regulile de circulație. Acest lucru include respectarea semnelor de circulație, semafoarelor, vitezei limitate, marcajelor rutiere, etc.
  2. Nu luați lucrurile personal! Încercați să nu vă asumați un rol de învăţător sau judecător. În loc să vă simțiți insultat sau agresiv, încercați să rămâneți calm și să vă concentrați asupra conducerii în siguranță.
  3. Nu claxonați în mod abuziv! Claxonați doar pentru a preveni un accident, nu pentru a exprima furie sau frustrare. Claxonați o singură dată și așteptați răspunsul/reacţia celuilalt șofer, poate îşi va observa/corecta greşeala.
  4. Nu arătaţi semne obscene! Încercați să vă abțineți de la a face gesturi obscene sau de a înjura. Aceste acțiuni pot agrava situația și pot duce la conflicte.
  5. Cereţi-vă iertare! În cazul în care faceți o greșeală, încercați să vă cereți scuze și să vă asumaţi responsabilitatea pentru acțiunile personale. Aceasta poate ajuta la calmarea situației.
  6. Nu faceți comentarii negative! Nu faceți comentarii negative despre aspectul, stilul de conducere sau calitățile celuilalt șofer (mai ales în auzul/văzul lui). Acestea nu vor face decât să agraveze situația.
  7. Ignorați comportamentul agresiv! Dacă întâmpinați un șofer agresiv, încercați să-l ignorați și să vă concentrați asupra conducerii în siguranță. Nu răspundeți la insulte și nu încercați să vă confruntați cu el.
  8. Chemați autoritățile! Dacă situația devine prea periculoasă, sunați la autoritățile locale sau la poliție pentru a solicita ajutor.

Prin urmare, respectarea regulilor de circulație și păstrarea calmului în trafic poate preveni în practic toate cazurile certurile sau bătăile între șoferi.

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi-ne imagini foto/video în calitate maximă AICI (selectaţi via link şi lăsaţi-ne linkul generat), pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/