(video) Euro NCAP: Cât de sigure sunt noile Ford Mustang Mach-E, Hyundai IONIQ 5, Tucson şi Bayon, alături de Toyota Yaris Cross

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Pe măsură ce se apropie finalul sezonului actual de teste, Euro NCAP continuă să facă publice rezultate cu privire la siguranţa automobilelor recent lansate pe piaţa europeană.

Ultima sesiune de teste a văzut implicate noile Ford Mustang Mach-E, Hyundai IONIQ 5, Hyundai Tucson, Hyundai Bayon şi Toyota Yaris Cross. Unul dintre aceste automobile a luat patru stele din cinci.

Noul SUV complet electric al Ford seamănă puțin cu maşina cu motor de 5.0 litri, deşi au o denumire aproape comună. În timp ce modelul sport s-a luptat să câștige trei stele în 2017, noul Mustang Mach-E își asigură cu fermitate un rating de cinci stele în raport cu cele mai recente cerințe de testare. 

Modelul este echipat cu un airbag central, capotă activă pentru protecția utilizatorilor vulnerabili ai drumului și o serie de funcții avansate de asistență a șoferului, oferind un nivel ridicat de asistență și de prevenire a accidentelor. După ce a obținut simultan un rating de cinci stele în urma programul de testare de mediu Green NCAP, Ford demonstrează că lupta împotriva schimbărilor climatice nu va sta în calea lor de a îmbunătăți siguranța rutieră.

De cealaltă parte Hyundai impresionează cu trei modele noi care au obţinut rezultate decente. Deși Tucson doar depășește obstacolul în Safety Assist pentru a ajunge pe teritoriul de cinci stele, atât IONIQ 5, cât și crossoverul Tucson arată o siguranță bună. 

Modelul Bayon, care se îndreaptă spre un segment deja supraaglomerat și foarte competitiv, nu are airbagul central care este standard pe fraţii mai mari. Cu toate acestea, el vine cu o protecție robustă împotriva accidentelor și funcții de evitare a accidentelor, care l-au ajutat să-şi asigure un rating solid de patru stele, acesta referindu-se la automobilul în echipare standard.

Iar Toyota Yaris Cross urmează pe paşi fierbinţi rezultatele arătate de Mirai și Yaris cu un alt rating de cinci stele. Mașina, disponibilă cu motor pur pe benzină şi o unitate de propulsie hibridă, a fost testată parțial în Australia și Europa, două piețe importante pentru Yaris Cross. Rezultatul este publicat în colaborare cu organizația soră ANCAP.

În cele din urmă, Euro NCAP a evaluat modelul electric Volvo XC40 Recharge și VW Touareg PHEV. Ambele mașini își împărtășesc ratingul cu frații săi cu motor convențional testați în 2018, respectiv cinci stele.

Rezultatele testelor:

Click pe imagine pentru un raport detaliat!

Precedenta sesiune de teste: (video) Euro NCAP: Cât de sigure sunt noile Lynk & Co 01, NIO ES8, Audi Q4 e-tron, Toyota Mirai şi Subaru Outback

Cmentariile sunt închise