(video) Doi tineri s-au mutat în Chişinău şi au decis să câştige bani prin furtul de catalizatoare. Acum riscă închisoare

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

Doi tineri au fost reținuți în flagrant de angajații BPRO al DP mun. Chișinău de comun cu ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Botanica în timp ce sustrăgeau catalizatorul unui automobil marca Toyota, care fusese parcat pe strada Melestiu. 

Aceștia s-au dovedit a fi doi frați cu vârstele de 20 și 22 de ani, originari dintr-o localitate din raionul Leova.

Tinerii au fost escortați la IP Botanica pentru documentare și stabilirea tuturor circumstanțelor. În cadrul măsurilor de investigație și urmărire penală a fost stabilită complicitatea tinerilor în cel puțin cinci cazuri de sustragere a catalizatoarelor pe teritoriul mun. Chișinău. Suma prejudiciului cauzat a fost estimată la 250.000 lei.

În cadrul audierilor suspecții și-au recunoscut vina, aceștia au comunicat că sustrăgeau catalizatoarele de la automobile și le vindeau cu prețul cuprins între 300 și 800 de euro, iar banii erau cheltuiți în scopuri personale.

Tinerii au fost reținuți pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție al Direcției de Poliție a mun. Chișinău și sunt cercetați penal pentru furt. Riscă amendă în mărime de până la 67.500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de până la 240 ore sau până la patru ani de închisoare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata