(video) Dosar penal pe numele unui poliţist din Chişinău. Ar fi fost prins beat la volan şi a refuzat să fie testat

Un poliţist din capitală, angajat al Inspectoratului de Poliţie Ciocana, s-a ales cu dosar penal după ce ar fi fost prins beat la volan şi a refuzat să treacă testul alcooscopic. Corneliu Bratunov, şeful Oficiului Râşcani al Procuraturii municipale, a declarat pentru Publika TV că poliţistul a comis infracţiunea în afara orelor de muncă şi este cercetat în stare de libertate.

Cazul a fost înregistrat în 14 mai, în curtea unei instituţii de învăţământ de pe strada Petru Zadnipru din sectorul Ciocana al Capitalei. Oamenii care se plimbau prin zonă au filmat incidentul şi au chemat poliţia, pe motiv că individul i-ar fi agresat verbal.

La faţa locului s-au deplasat oamenii legii, iar suspectul a fost escortat la Dispensarul Narcologic, iar pentru că a refuzat testarea alcooscopică i s-a deschis un dosar penal.

Procurorul a mai spus că poliţistul are deocamdată statutul de suspect, iar atunci când îi va fi înaintată învinuirea, se va solicita suspendarea sa din funcţie.

Potrivit Codului Penal, refuzul conducătorului auto de a fi testat alcoolscopic se pedepseşte cu până la 240 ore de muncă neremunerată în folosul comunităţii şi cu anularea permisului de conducere.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Cmentariile sunt închise