(video) Două modele ieftine Hyundai au fost lovite frontal. Rezultatul testului de impact şi solicitarea Global NCAP

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Organizația non-profit Global NCAP din Marea Britanie a efectuat un test de impact neobișnuit. A ciocnit două modele de buget Hyundai, acestea fiind construite în diferite părți ale lumii şi destinate pentru pieţe diferite.

În test a participat un Hyundai Accent compact de fabricație mexicană și un subcompact Hyundai Grand i10 fabricat în India, dar în specificațiile pentru America Latină. Ambele sunt cu volan pe stânga şi au fost împinse frontal, decalat, de partea șoferului.

Accent este cel mai ieftin model nou Hyundai din SUA și vine standard cu şase perne de aer + ESC. De cealaltă parte, Grand i10 este cel mai accesibil produs al mărcii coreene din ţara vecină Mexic și vine cu doar două airbaguri.

Din anumite motive, nu se precizează cu ce viteză au fost lovite ambele mașini, dar rezultatul pentru ambele a fost foarte diferit.

La Accent, structura frontală a caroseriei practic nu s-a deformat și a protejat bine șoferul și pasagerul său din dreapta, riscul de rănire gravă fiind minim.

Grand i10, de cealaltă parte, a fost marcat de o deplasare puternică a montatului A, deformarea ușii și o probabilitate mare de rănire gravă a şoferului şi pasagerului. Modelul ar fi evaluat cu zero stele de către Latin NCAP.

Lansat în ajunul primei reuniuni la nivel înalt a Adunării Generale a ONU privind siguranța rutieră de la New York, Global NCAP anunță rezultatele acestui test dramatic și demonstrează standardele duble care se aplică siguranței vehiculelor peste granițele naționale.

Cu acest crash test, Global NCAP a dorit să demonstreze că producătorii auto, pe piețele dezvoltate, oferă în continuare mașini de calitate superioară decât pe piețele în dezvoltare, deși valoarea vieții omeneşti ar trebui să fie aceeași peste tot.

„Acest test este un semnal de alarmă pentru consumatori, autoritățile de reglementare și producătorii de mașini. Toți consumatorii, indiferent unde locuiesc, au dreptul de a se aștepta la același standard de siguranță în mașinile lor. Decalajul transfrontalier de siguranță nu ar trebui să mai existe. Facem apel la producători să oprească strategiile de standard dublu din lume.”

Alejandro Furas, Secretarul General Latin NCAP

Standardele duble în ceea ce privește siguranța vehiculelor sunt de prea multe ori „stocul comercial” al asociațiilor din industria auto. Și de aceea, reuniunea ONU la nivel înalt de săptămâna aceasta de la New York trebuie să trimită un mesaj clar industriei auto pentru a opri tacticile lor întârziate și pentru a aplica cele mai importante reglementări privind siguranța vehiculelor la nivel mondial.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/