(video) Două Tesla Model X au salvat opt vieţi, reacționând la un stejar de 400 de ani care a căzut peste ele

O salvare miraculoasă a avut loc acum câteva zile, la 15 februarie curent, pe unul dintre drumurile din Marea Britanie, în timpul “plimbării” uraganului Dennis prin zonă. Două familii ar fi putut să-şi piardă viaţa din cauza unui accident, dar acest lucru nu s-a întâmplat doar pentru că se aflau în mașini de marcă Tesla.

Potrivit cotidianului Daily Mail, situația a fost următoarea: consultantul financiar Laurence Sanderson călătorea cu soția sa Anna și trei copii prin ţinutul Dorset într-un Model X în valoare de 86.000 de lire sterline. Deodată, un stejar enorm a început să cadă peste mașina sa, a cărui vârstă, așa cum s-a dovedit mai târziu, a fost de aproximativ 400 de ani.

În acel moment automobilul electric rulase în regim de pilotare semi automatizată şi a reuşit să detecteze obstacolul care se aproprie, aplicând în forţă sistemul de frânare automată de urgenţă. Într-un final nu a fost posibil de evitat complet coliziunea, însă copacul a căzut pe capota mașinii.

“Soția mea a avut de suferit minor şi s-a ales cu câteva vânătăi doar, dar pe lângă aceasta suntem complet teferi – acesta este un miracol. Doar o secundă în plus și am fi murit. A fost un copac uriaș, cel mai mare pe care l-am văzut vreodată”, a declarat Laurence Sanderson jurnaliştilor.

Aşa s-a întâmplat că în momentul căderii copacului, un alt Tesla Model X rula în întâmpinare pe acelaşi drum, condus de un bărbat care călătorea cu iubita sa şi mama acesteia. Şi acest SUV a frânat automat fără intervenţia conducătorului, însă în afară de partea frontală avariată a maşinii nimeni nu a mai avut de suferit.

La locul accidentului au ajuns pompieri, salvatori, medici și reprezentanţi ai Serviciului Autostrăzilor din Anglia, care au acordat asistență victimelor. După accident, proprietarul casei, în fața căruia a căzut copacul, a adăpostit ambele familii și le-a alocat temporar mașina sa. Cel mai probabil electromobilele nu se vor mai putea întoarce în trafic nici după reparaţii.

Laurence Sanderson a mulțumit lui Elon Musk pe Twitter, spunând că familia sa este mândră de el, iar ulterior a procedat la fel şi iubita bărbatului din celălalt Model X. Musk a reacţionat şi s-a bucurat că toți participanții la acest incident sunt în ordine.

Glad you’re all ok! ❤️

— Elon Musk (@elonmusk) February 19, 2020

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

(video) Test Drive: Tesla Model X P90D

https://autoblog.md/video-accident-dur-in-sua-un-nissan-gt-r-a-rupt-in-doua-o-tesla-dupa-ce-soferul-masinii-sport-zburase-la-rosu/

(video) Impresionant! Cum o Tesla Model 3 l-a salvat pe proprietar de un accident

Cmentariile sunt închise