(video) Drag race: Noile Audi RS 6 Avant vs BMW M5 Competition vs Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+

Rar când le organizează însă iată că s-a întâmplat. Colegul nostru Mat Watson a decis să pună la încercare noul Audi RS 6 Avant în faţa rivalilor de la Mercedes-Benz şi BMW (modelele E 63 S 4MATIC+ şi M5 Competition), pentru a afla dacă facelift-ul recent al celor două sedanuri le-a adus şi alte beneficii în afară de cele estetice.

Şi pentru că acasă la el s-a întâmplat să plouă chiar în momentul curselor, vremea proastă nu a fost un impediment şi a continuat să le desfăşoare în aceste condiţii, transformându-se într-un fel de test dinamic al posibilităţilor maşinilor pe carosabil cu apă/umed.

Vă invităm deci să vedeţi cum reacţionează maşinile când trebuie să se pornească din loc, să accelereze din mers şi să frâneze în condiţii departe de a fi ideale pentru drag racing.

https://www.youtube.com/watch?v=oACmLZHF-qA

Ţinem să amintim pe scurt caracteristicile maşinilor:

  • Noul Audi RS 6 Avant are din uzină un V8 TFSI twin-turbo cu 600 de CP şi 800 Nm de cuplu (între 2.050-4.500 rpm), cu ajutorul căruia poate face 0-100 de km/h în 3.6 secunde şi prinde o viteză maximă de 250 km/h.
    • Un Dynamic Package opţional va muta limitatorul la 280 de km/h, iar un Dynamic Package Plus la 305 km/h.
    • Cutia de viteze este una tiptronic cu opt trepte şi cu funcţie de Launch Control şi transmite puterea spre roţi prin intermediul unui sistem de tracţiune integrală permanentă quattro. Greutatea îi este de 2.075 kg.
  • Noul BMW M5 Competition facelift este dotat cu un motor V8 TwinPower Turbo de 4.4 litri, care produce 625 de CP şi 750 Nm de cuplu, cuplat la o transmisie M Steptronic cu opt trepte.
    • Cu ajutorul unui sistem de tracţiune integrală, acceleraţia 0-100 de km/h o face în 3.3 secunde, iar viteza maximă poate ajunge la 305 km/h. Greutatea îi este de 1.940 kg.
  • Iar noul Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+, care la fel a suferit de curând un facelift, dispune de un motor V8 biturbo de 4.0 litri, care produce 612 CP şi 850 Nm de cuplu. Cutia de viteze este una AMG Speedshift MCT (cu Launch Control), realizată pe baza celei automate 9G-TRONIC, având însă în loc de un hidrotransformator un ambreiaj umed.
    • Cu sistemul 4MATIC+ de tracţiune integrală poate face 0-100 de km/h în 3.4 secunde, în timp ce viteza maximă se ridică la 300 de km/h. Are o greutate de practic două tone (1.990 kg).

Mai multe curse de tip drag race vezi AICI.

Cmentariile sunt închise