(video) Drag race: Noul Range Rover Sport SV vs Range Rover Sport SVR

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Distribuim astfel de întreceri numai când participă automobile interesante și când rezultatele sunt imprevizibile, chiar dacă puterea le este apropiată. Colegii de la carwow au pus la linia de start cel mai nou Range Rover Sport SV și fostul cel mai performant Range Rover Sport SVR.

Bate V8-ul turbo V8-ul Supercharged? De notat că diferența de putere constituie 50 de cai și 50 de Nm, însă SVR-ul este mai ușor cu aproape 200 kg!

Cursa cu start de pe loc a fost câștigată necondiționat de noul model. Range Rover Sport SV a preluat conducerea chiar de la început și a mărit diferența pe parcursul sfertului de milă.

Cursa pe distanță de jumătate de milă, din mers de la 50 mph, a fost vizibil mai intrigantă. SVR a preluat conducerea și a menținut un avantaj dominant, deși diferența la linia de sosire era de aproximativ jumătate de caroserie. Concurenții au ajuns la concluzia că specificul compresorului mecanic și logica funcționării cutiei de viteze au contribuit la câștigul modelului SVR.

A doua cursă s-a desfășurat din mers în modul de schimbare manuală a treptelor cutiei de viteze. De data aceasta, SUV-urile au parcurs primul sfert de milă aproximativ simultan, însă SV a ajuns primul la linia de sosire.

La capitolul distanță de frânare ambele stau bine.

Din pur interes, poți vedea și diferența față de un Lamborghini Urus, deși e clar că Urus este mai puternic și mai ușor.

Vezi și testul nostru cu ultimul Range Rover Sport SVR:

Cmentariile sunt închise