(video) Drag race: Poate bate noul VW T-Roc R modelele Porsche Cayenne Coupe şi Mercedes-AMG GLE 53?

Poate bate noul VW T-Roc R modelele Porsche Cayenne Coupe (în versiune E-Hybrid) şi Mercedes-AMG GLE 53 în starturi de pe loc şi nu numai? Este o întrebare destul de interesantă, reieşind din preţul şi capacitatea acestor automobile, la care iată avem un răspuns.

Colegul nostru Mat Watson de la CarWow le-a putut aduce pe toate trei pe pista unui aerodrom pentru a le testa performanţele pe distanţa tradiţională de 402 metri. Iar pentru ca întrecerea să fie ceva mai neobişnuită, Mat şi-a invitat prietena, dar şi mama sa, să conducă două din cele trei maşini!

În mod tradiţional s-au testat performanţele maşinilor cu start de pe loc, din mers de la o viteză de 80 km/h (în mod Comfort şi ulterior Sport), dar şi distanţa de frânare (mecanismele de frânare propriu-zise) de la o viteză de 112.65 km/h.

Maşinile participante în joc sunt:

  • VW T-Roc R cu motor de 2.0 litri, care produce 300 de CP şi 400 Nm de cuplu. Standard mai vine cu un sistem de tracţiune integrală 4MOTION şi o cutie de viteze DSG cu dublu ambreiaj şi şapte trepte (cu Launch Control). Poate face 0-100 de km/h în 4.8 secunde şi atinge o viteză maximă de 250 de km/h. Greutatea îi este de 1.575 de kg.
  • Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+ are un motor electrificat de 3.0 litri, dotat cu două turbo compresoare şi un al treilea compresor auxiliar acţionat electric. Motorul cu şase cilindri în linie generează 435 CP și oferă un cuplu maxim de 520 nm. Un demaror-generator EQ Boost mai poate oferi pentru o perioadă scurtă de timp alţi 22 de CP şi 250 Nm de cuplu.
  • Poate face 0-100 km/h în doar 5.3 secunde și poate atinge o viteză maximă limitată la 250 de km/h.
  • Cutia de viteze îi este una AMG SPEEDSHIFT TCT cu 9 trepte, iar sistemul de tracţiune integrală unul AMG Performance 4MATIC+. Greutatea îi este de 2.305 kg.
  • Porsche Cayenne E-Hybrid Coupe are sub capotă o motorizare plug-in hybrid care include la bază un V6 turbo de 3.0 litri cu 340 CP/450 Nm şi un propulsor electric ce produce alţi 136 CP/400 Nm. Puterea totală a acestei combinaţii se ridică la 462 CP şi un cuplu maxim de 700 Nm.
  • Are o transmisie automată Tiptronic S cu opt trepte, prin care puterea este transferată spre toate cele patru roţi. Greutatea îi este de 2.425 de kg.
  • Cu pachet Sport Chrono poate face 0-100 de km/h în 5.1 secunde şi atinge o viteză maximă de 253 de km/h.

Mai multe curse de tip drag race vezi AICI.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/