(video) DROOM BOON, episodul 4: UTA Găgăuzia și bogățiile sale autentice

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un Episod Dedicat Culturii și Tradițiilor Găgăuze! În cel de-al patrulea episod al emisiunii DROOM BOON, prezentatorii Gabriela Cojocaru și Constantin Mihalachi ne invită într-o călătorie fascinantă prin Găgăuzia. Această regiune, cu o cultură și tradiții unice, este explorată practic în detaliu, oferindu-ne o perspectivă autentică asupra vieții de aici.

Ținem să amintim că Găgăuzia este o regiune autonomă din sud-vestul Republicii Moldova. Este locuită preponderent de găgăuzi, un popor vorbitor al unei limbi turcice și apropiat cultural de turci, însă de confesiune creștină ortodoxă. Oficial, autonomia este cunoscută sub denumirea: Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia.

Echipa ne conduce prin peisaje pitorești și sate autentice, toate cu o identitate aparte. În acest episod descoperiți frumusețea naturii din zonă, cu lacurile sale liniștite, dealurile ondulate și pădurile întinse.

Prezentatorii au găsit nu numai locații interesante, ci și au interacționat cu oameni pasionați și talentați din Găgăuzia.

Iată doar câteva locații ce pot fi explorate de către orice doritor: moara din localitatea Gaidar, ferma Sana din satul Tomai, ferma de cai de lângă Ceadîr-Lunga, vinăria Caragani, localitatea Beșalma de unde este originar ansamblul folcloric „Sedef” și pensiunea Gagauz Sofrasi din Congaz, drumul de centură al Comratului sau lacul de lângă orașul Taraclia.


DROOM BOON va fi în emisie în fiecare duminică, de la ora 10:00, la TV8. În același timp, fiecare episod va fi publicat la fel duminică de la ora 11:00 pe canalul AutoBlog.MD de YouTube și bineînțeles pe site.

Realizarea acestui produs media a fost posibilă datorită suportului generos din partea poporului american prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Conținutul acestui material ține de responsabilitatea KREYON MEDIA și nu reflectă în mod necesar viziunea USAID sau a Guvernului SUA.

Toate episoadele DROOM BOON

Cmentariile sunt închise