(video) E timpul de trimis benzina şi motorina la pensie? Mercedes pregăteşte o maşină electrică cu 1200 km autonomie

Autonomia și prețul ridicat sunt două caracteristici ale mașinilor electrice, dar şi motive pentru care nu au devenit încă populare peste tot. Cu toate acestea, diferiți producători încearcă să rezolve aceste probleme. De exemplu, Tesla și-a introdus propriile baterii de curând, permițând reducerea costului acestora, precum și creșterea autonomiei cu aproximativ 20%. Iar Mercedes-Benz lucrează, de asemenea, pentru a spori autonomia electromobilelor şi nu în procente, ci de câteva ori.

Recent, în cadrul prezentării unei noi strategii de viitor, rezumatul căreia o puteţi vedea în documentul ataşat mai jos, germanii au anunţat despre programul tehnologic VISION EQXX, dezvoltat în parteneriat cu inginerii mărcii de la Mercedes-Benz F1 HPP. Scopul proiectului este de a crea un electromobil pe baterii, autonomia căruia să atingă în jur de 1.200 de km!

În cazul în care Mercedes-Benz va putea realiza o maşină cu o astfel de autonomie reală, “moartea” motoarelor cu ardere internă va fi cu un pas semnificativ mai aproape.

Însă de ce acest lucru nu se va întâmpla chiar curând. Judecând după imaginile teaser, Mercedes-Benz VISION EQXX va fi o mașină de lux care nu va avea un preţ mai mic decât un S-Class Coupe. Cumpărătorii unui astfel de gadget pe roţi vor fi doar cei care sunt gata să plătească pentru confort, pentru opțiuni și pentru autonomie sporită.

În al doilea rând, vorbim despre un concept pentru care vor fi necesari câţiva ani pentru a fi creat. Ulterior, realizarea unui model de serie pe baza acestuia ar putea lua alţi 3-5 ani în cel mai bun caz. În cele din urmă, în al treilea rând, conceptul este doar o demonstrație și o platformă de dezvoltare a tehnologiilor în procesul lor de creare. Respectiv, nu se cunoaşte exact dacă sarcina este de a crea o mașină de serie bazată pe acesta.

Markus Schäfer, şeful departamentului cercetare şi dezvoltare a Mercedes-Benz, a spus: “Am adunat o echipă de ingineri pentru a rezolva provocarea non-standard de a crea o mașină electrică cu cea mai mare autonomie şi eficienţă pe care lumea a văzut-o vreodată. Intenționăm să introducem aceste cunoștințe în următoarea generație de mașini de producție”.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/